Studentski život

Svečana promocija Pomorskog fakulteta!

Svečana promocija magistara inženjera i sveučilišnih prvostupnika inženjera Pomorskog fakulteta u Splitu, održana je u četvrtak, 19. svibnja, ispred Zgrade tri fakulteta. Promoventima je u prigodnom govoru čestitao prof. dr. sc. Pero Vidan, dekan Fakulteta, kazavši kako se na današnjoj svečanosti kao rezultat znanja, rada i učenja uručuje 208 diploma, 133 za preddiplomske studije i njih 75 za diplomske.

- Diplome Pomorskog fakulteta su priznate i prepoznate, kako u našoj domovini, tako i diljem Europske unije i svijeta. Tomu svjedoči članstvo Fakulteta u udruženju International Association of Maritime Universities (IAMU), gdje s drugim visokoobrazovnim ustanovama zajednički radimo na programima i projektima. Akreditiralo nas je i japansko Ministarstvo pomorstva, što je iznimna čast jer su njihovi standardi iznimno visoki – kazao je dekan Vidan. Poručio je nekadašnjim studentima da im njihovi osmjesi na ovoj svečanosti puno znače, jer svjedoče o uspjehu i spremnosti na nove zadatke. Onima koji će se otisnuti na more, dekan Vidan je kazao kako se nikada nije bilo lakše ukrcati na brodove, no ipak puno su izazova u pomorstvo donijele pandemija i ratna događanja.

- Pomorski fakultet neka vam bude na ponos, jer i nadalje radimo puno na novim iskoracima. Sve zbog vas, jer vi ste naša snaga – poručio je dekan Vidan promoventima, istaknuvši kako sada na Fakultetu studira 1350 mladih ljudi.

Na promociji su uručene nagrade pa je Jurica Batinović dobio nagradu za najbolji studentski znanstveni rad u akademskoj godini 2020./2021., dok su najbolji studenti:

- na diplomskom studijima: Pomorska nautika Frane Tudja; Brodostrojarstvo Ivan Štolfa; Pomorske elektrotehničke i informatičke tehnologije Marin Vrdoljak; Pomorski menadžment Roko Glavinović  

- na preddiplomskim studijima: Pomorska nautika Grgo Kamber; Pomorske elektrotehničke i informatičke tehnologije Luciana Luketin; Pomorske tehnologije jahta i marina Natalia Maretić; Pomorski menadžment Klaudija Majić.