Sveučilišni sport

Presjek sezone AFC Universitas

Ono što svi sada već znamo je to da je Akademski malonogometni klub Universitas – popularni AFCU – ostvario veliki uspijeh plasmanom u 1. Hrvatsku malonogometnu ligu. Povijesni je to uspjeh jer je AFCU time postao prvi akademski klub koji se plasirao u neko najelitnije natjecanje u Hrvatskoj. No ono što nismo znali je to kako će se taj isti AFCU, sastavljen isključivo od studenata i alumnija, nositi s iskusnim prvoligaškim klubovima i igračima. 

Osvojenih 15 bodova i 7. mjesto na tablici nam govori da su studenti zasluženo u najelitnijem natjecanju i da se mogu potpuno ravnopravno nadigravati s prvoligašima. Pamtit će se prva domaća pobjeda protiv gradskog rivala FC Splita te gostujuća protiv Osijeka. Moglo je tu biti i više bodova međutim manjak iskustava ipak je uzeo svoje i neki bodovi su ispušteni doslovno u zadnjim trenutcima utakmice. Važno je napomenuti da su tribine na utakmicama AFCU – a uvijek bile ugodno popunjene, a na derbijima protiv Splita i Futsal Dinama ispunjene do posljednjeg mjesta. Veseli činjenica da je veliki dio publike bio sačinjen od studenata i izgleda da AFCU polako dobija svoju publiku i vjerne navijače. 

Slijedi zimski san koji će AFCU mirno spavati i čekati drugi dio sezone koji počinje 18. siječnja 2019. kad na Gripama dočekujemo MNK Uspinjača Gimka.