Sveučilišni sport

KTF i FKIT potpisali Sporazum o suradnji na istraživačkim, razvojnim i obrazovnim projektima

Sporazum o suradnji na istraživačkim, razvojnim i obrazovnim projektima potpisali su rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc.  Damir Boras i rektor Sveučilišta u Splitu prof. dr. sc. Dragan Ljutić te dekani Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Tomislav Bolanča i Kemijsko-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Splitu prof. dr. sc. Igor Jerković.

Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije (FKIT) i Kemijsko-tehnološki fakultet (KTF) od ak. god. 2019./2020. izvodit će zajednički sveučilišni diplomski studij na engleskom jeziku „CHEMICAL AND ENVIRONMENTAL TECHNOLOGY“.

Novi studijski program na engleskom jeziku „Chemical and Environmental Technology“ od velikog je značaja za jačanje visokoobrazovnih kapaciteta u sektoru kemijske i srodnih industrija, ne samo u RH nego i šire, posebice vodeći računa o zaštiti okoliša i kružnoj ekonomiji. Uz to, gospodarski subjekti iz RH su ukazali da završeni studenti postojećih studija nemaju dostatna znanja i kompetencije iz područja održivih tehnologija, kao i vještine komunikacije na engleskom jeziku, što predstavlja problem, a nužno je za rad u međunarodnom okružju. Diplomski studijski program „Chemical and Environmental Technology“ je prvi takav sveučilišni studij u Republici Hrvatskoj što ga čini jedinstvenim na tržištu rada u javnom i privatnom sektoru. Razvoj i uspostava diplomskog studijskog programa na engleskom jeziku “Chemical and Environmental Technology” (CET), temeljenog na ishodima učenja, je usklađena s iskazanim zahtjevima i nužnostima gospodarskog sektora. Studij se temelji na potrebama tržišta rada, a upravo su gospodarski subjekti iz javnog i privatnog sektora ukazali na potrebu studijskog programa koji će obrazovati stručnjake sa znanjima i kompetencijama iz područja zaštite okoliša i održivih tehnologija. Uspostavom diplomskog studijskog programa na engleskom jeziku „Chemical and Environmental Technology“ značajno će se unaprijediti kvaliteta obrazovanja i povećati internacionalna vidljivost Nositelja (FKIT) i Partnera (KTF), ali i njihovih krovnih institucija Sveučilišta u Zagrebu i Sveučilišta u Splitu.