Znanost i tehnologija

Radionica „Promjene koje (znanstveni) život znače: Otvorena znanost, zašto je važna i kako vam OpenAIRE tu može pomoći?“

Radionica „Promjene koje (znanstveni) život znače: Otvorena znanost, zašto je važna i kako vam OpenAIRE tu može pomoći?“ održat će se 6. lipnja od 11 do 15 sati u multifunkcionalnoj dvorani na 2. katu sjeverne zgrade Sveučilišne knjižnice u Splitu, Ruđera Boškovića 31, Split. Predavači su izv. prof. dr. sc. Jadranka Stojanovski, dr. sc. Bojan Macan i Alen Vodopijevec, prof.
Sudjelovanje je potrebno potvrditi  do 3. lipnja na: otvorenaznanost@svkst.hr

Radionica će obuhvatiti sve segmente inicijativa i planova unutar EU - od otvorenog pristupa publikacijama, preko otvorenih istraživačkih podataka i njihovoj ulozi u Europskom Otvorenom Istraživačkom Oblaku te otvorenih i alternativnih načina vrednovanja znanstvenoistraživačkog rada. Na praktičnim primjerima nastojat ćemo pokazati najbolje primjere implementacije, kao i ulogu OpenAIRE konzorcija i načina na koji osigurava potrebnu infrastrukturu i usluge za znanstvenike, financijere i znanstveno-istraživačke ustanove.

Više o programu i predavačima u dokumentu u prilogu.

 

Vezani dokumenti