Znanost i tehnologija

Susret s pjesnikom Lukom Paljetkom u Sveučilišnoj knjižnici

Sveučilište u Splitu ugostit će hrvatskog književnika i akademika Luku Paljetka na tribini koja će se održati u srijedu, 16. listopada, s početkom u 13 sati, u sjevernoj zgradi Sveučilišne knjižnice u Splitu, Ruđera Boškovića 31.

Susret s pjesnikom Lukom Paljetkom odvija se u sklopu besplatnih kulturnih aktivnosti koje Sveučilište u Splitu organizira za svoje studente, profesore, učenike i sve zainteresirane građane. 

Radujemo se vašem dolasku i sudjelovanju!

Luko Paljetak je hrvatski književnik i akademik.  Rođen je 19. kolovoza 1943. u Dubrovniku. Završio je Učiteljsku školu u Dubrovniku. Na Filozofskom fakultetu u Zadru diplomirao je kroatistiku i anglistiku. U Zagrebu doktorirao na Filozofskom fakultetu (filologija).  Pjesnik, prevoditelj, kazališni i likovni kritičar, redatelj, feljtonist, esejist, pisac za djecu, dramski pisac, slikar.  Radio je kao redatelj i dramaturg Zadarskog kazališta lutaka, zatim kao asistent na Filozofskom fakultetu u Zadru i bio jedan od urednika Zadarske revije. Živi u Dubrovniku, urednik je i tajnik uredništva časopisa „Dubrovnik“. Redovni je član HAZU i dopisni član SAZU (Slovenske akademije  znanosti in umetnosti). Nagrada  “Vladimir Nazor” dodijeljena mu je za životno djelo iz područja književnosti.

Vezani dokumenti