Znanost i tehnologija

Rektor Ljutić posjetio gradilište Poduzetničkog inkubatora

Rektor Sveučilišta u Splitu, prof. dr. sc. Dragan Ljutić, s prorektoricom prof. dr. sc. Leandrom Vranješ Markić, obišao je u četvrtak, 16. siječnja, gradilište Tehnološkog parka Sveučilišta u Splitu. Tom je prilikom izrazio zadovoljstvo napretkom radova na budućem Poduzetničkom inkubatoru za visoke tehnologije, čije se otvaranje planira do početka kolovoza 2020. godine. 

- Tehnološki park predstavlja iskorak za dobrobit naših studenata, ali i svih mladih poduzetnika grada i županije, kojima se ovdje nude ključni preduvjeti za uspjeh i ostvarenje poduzetničkih ideja - kazao je rektor Ljutić.

Svi zainteresirani mogu se javiti na Poziv za iskaz interesa za najam prostora i korištenje usluga Tehnološkog parka Sveučilišta u Splitu, objavljen na stranicama projekta: http://unisthub.com. Naime, prijave će se koristiti za procjenu poduzetničkog interesa i pregled mogućih dodatnih aktivnosti i potrebnih sadržaja. 

Pozivaju se svi mladi poduzetnici i startupovi koji se nalaze na početku razvoja vlastite poslovne ideje ili pokretanja poslovanja ili su u procesu osnivanja obrta ili tvrtke, a potreban im je kvalitetan radni prostor kao i savjetodavna pomoć uz niske troškove poslovanja, ali i oni poduzetnici koji su se već pozicionirali na tržištu, a žele novo moderno i stimulativno radno okruženje na izuzetno atraktivnoj lokaciji s brojnim dodatnim sadržajima, da već sada iskažu inicijalni interes za najam prostora i korištenje usluga Poduzetničkog inkubatora.

Inkubator će nuditi moderno radno okruženje s 3 multifunkcionalne konferencijske dvorane, 26 modularna ureda, 45 mjesta u coworkingu, hardware laboratorij, prostor za mentore i akcelerator. Korisnicima će također na raspolaganju biti brojna informatička oprema, društvene prostorije, teretana, kuhinje te otvoreni prostor za druženje na samom krovu zgrade.

Podsjetimo, projekt Inkubatora za visoke tehnologije je ukupne vrijednosti 20 milijuna kuna od čega je 99,16 posto sufinanciran bespovratnim EU sredstvima, što iznosi 19.831.733,13 kuna. Provodi ga društvo UNIST Tehnološki park d.o.o. koje je u stopostotnom vlasništvu Sveučilišta u Splitu.