Znanost i tehnologija

Poziv inovativnim tvrtkama: prijavite se na PowerUP! izazov i unaprijedite svoje poslovanje

Start-upovi, male i srednje velike tvrtke iz srednjoistočne Europe imaju priliku do 5. ožujka 2020. prijaviti se na InnoEnergy PowerUp! izazov i osvojiti ulaganja u vrijednosti do 65.000 EUR

PowerUp! izazov predstavlja priliku poslovnim subjektima iz srednjoistočne Europe da postanu sljedeće brzorastuće tvrtke u portfelju InnoEnergya. Izazov je otvoren za poduzetnike u svim fazama razvoja, bez obzira na to je li riječ tek o ideji, traži li poduzetnik svog sljedećeg kupca ili planira širenje na tržištu. Tematska područja obuhvaćaju energiju, mobilnost, cleantech, pametne gradove, a izazov je otvoren i za sve ideje izvan navedenog okvira. Najbolji se nagrađuju novčanim nagradama do 65.000 EUR te ostvaruju priliku i za dodatna ulaganja kao i naslov Start-up godine. Ostale pogodnosti uključuju sudjelovanje u Business Bootcamps © uz značajnu podršku međunarodnih stručnjaka iz područja poslovnog planiranja, prezentacijskih vještina i zaštite intelektualnog vlasništva. Natjecanje će biti organizirano za sudionike iz 24 zemlje srednje i istočne Europe, a u Hrvatskoj ga organizira Invento Capital Partners, hrvatski HUB InnoEnergy-a.

Državno finale ovog najvećeg europskog natjecanja iz područja održivog razvoja u Hrvatskoj će se održati 27. ožujka 2020. u okviru LEAP summita, koji okuplja preko 3000 sudionika zainteresiranih za teme inovacija i poduzetništva iz 40+ zemaljaSvim sudionicima natjecanja bit će omogućena kvalitetna priprema uz podršku mentora prije predstavljanja javnosti, a najbolji će dobiti priliku za daljnji razvoj uz investiciju. Grand Finale će se održati 3. lipnja u Krakovu u okviru Impact CEE koja okuplja preko 6000 sudionika predstavnika inovativne scene iz privatnog i javnog sektora.

Prijave za ovogodišnji PowerUp! Izazov zaprimaju se na web stranici: https://powerup.innoenergy.com. Prijave će se zaprimati najkasnije do 5. ožujka 2020. 

EIT InnoEnergy, europski investicijski fond koji je posvećen promicanju inovacija, poduzetništva i obrazovanja na području održive energije, čiste tehnologije, pametnih gradova i mobilnosti, pokreće novi ciklus ulaganja u potrazi za najperspektivnijim tvrtkama srednjoistočne Europe, tzv. „jednorozima“. Pored financijskih ulaganja, InnoEnergy start-up tvrtke čini uspješnijima te  malim i srednjim poduzećima omogućuje rast i kroz pružanje stručnog znanja, suradnju sa stručnjacima iz industrije te kroz podršku respektabilne mreže partnera.

Detaljnije informacije o programu državnog finala biti će objavljenje na web stranici http://inventocapitalpartners.eu/

Za sva pitanja vezana za InnoEnergy izazov možete se obratiti hrvatskom HUBu, Invento Capital Partners putem maila hubcroatia@innoenergy.com.