Znanost i tehnologija

Uskoro uređenje interijera Studentskog doma „Bruno Bušić“

Potpisivanje Ugovora za uređenje interijera, odnosno izradu i opremanje namještaja za potrebe Studentskog doma „Bruno Bušić“ u vrijednosti 6.050.000 kn s PDV-om, održano je u srijedu 11. ožujka u Rektoratu. Tom prigodom, ugovor su potpisali rektor Sveučilišta u Splitu prof.dr.sc. Dragan Ljutić i Domagoj Pašalić predstavnik tvrtke MUNDUS VIRIDIS, odabrane na javnom natječaju, uz nazočnost Ivana Žižića, ravnatelja Studentskog centra i Marijana Bašića, voditelja Službe domskog smještaja i turističkih poslova u Studentskom centru

- Potpisivanjem ugovora za opremanje interijera ulazimo u završnu fazu projekta obnove i rekonstrukcije Studentskog doma „Bruno Bušić“. Važno nam je da naši studenti budu zadovoljni. Otvaranje Doma očekujemo u lipnju, a također, uprava Sveučilišta intenzivno radi i na drugim rješenjima za povećanje naših smještajnih kapaciteta, kao što je primjerice izgradnja novog doma u Kampusu te prenamjena zgrade doma  Željezničara – kazao je rektor Ljutić.

U ime tvrtke „Mundus Viridis“ Ivić Pašalić je istaknuo kako je riječ o hvalevrijednom projektu, a interijer će biti jako lijepo uređen, visokog standarda, na veselje svih studenata koji će u njemu boraviti. 

Riječ je  o završnoj fazi Projekta potpune rekonstrukcije i dogradnje još jednog kata Studentskog doma “Bruno Bušić”, sagrađenog za potrebe Mediteranskih igara 1979. Projekt je vrijedan ukupno 62 milijuna kuna, od čega je 32 financirano sredstvima iz Europske unije, 7, 4 milijuna kuna iz Fonda za zaštitu okoliša, 17,4 milijuna kuna iz Ministarstva znanosti i obrazovanja te 4,5 milijuna vlastitim sredstvima Studentskog centra.
Nakon rekonstrukcije dom će imati 174 sobe od kojih je 121 trokrevetna soba, 49 dvokrevetnih soba te četiri jednokrevetne sobe prilagođene osobama s invaliditetom i sa smanjenom pokretljivosti. Ukupni kapacitet predviđen je za 465 studenata. Bruto površina rekonstruirane građevine bit će 7.037 m2 sa svim popratnim sadržajima suvremenog studentskog smještaja