Znanost i tehnologija

Otvoren poziv za regularan pristup Europskoj superračunalnoj infrastrukturi na razvojno-inovacijskim projektima

Otvoren je poziv za regularan pristup Europskoj superračunalnoj infrastrukturi na razvojno-inovacijskim projektima iz znanstvene zajednice, industrije i javnog sektora. Poziv je otvoren za sve grane znanosti uz ispunjavanje pravila i uvjeta regularnog pristupa infrastrukturi navedenih na poveznici https://www.hpc-cc.hr/node/94#regularan gdje su navedeni i kriteriji i način selekcije prijavljenih projekata.

Računalni resursi predviđeni za odabrane projekte ovog regularnog pristupa su Vega (Slovenija), MeluXina (Luksemburg), Discoverer (Bugarska), Karolina (Češka) i LUMI (Finska).

Poziv je kontinuirano otvoren, s unaprijed definiranim datumima prijave. Prvi rok za prijavu je petak, 3. prosinca 2021. 10:00 sati po srednjoeuropskom vremenu.

Sljedeći definirani datumi za prijavu prijedloga su:

4. ožujka 2022. – 10:00 sati po srednjoeuropskom vremenu

1. srpnja 2022. – 10:00 sati po srednjoeuropskom vremenu

7. listopada 2022. – 10:00 sati po srednjoeuropskom vremenu

Pristup se odobrava ​​na razdoblje od godine dana, s mogućnošću produljenja, a više informacija svi zainteresirani mogu dobiti direktno na stranici poziva https://eurohpc-ju.europa.eu/news/access-eurohpc-supercomputers-now-open ili na stranici Hrvatskog nacionalnog centra kompetencija za računarstvo visokih performansi https://www.hpc-cc.hr/2021/EuroHPC_regularan_pristup.

Također za više informacija ili pomoć pri popunjavanju dokumentacije za prijavu na poziv možete se obratiti i prof.dr.sc. Maji Štuli na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Splitu (maja.stula@fesb.hr).

Foto: Unsplash