Zatvori
Sveučilište u Splitu podržava UN-ove ciljeve održivog razvoja
2.11.2023.
Objavljena istraživačka monografija „Business Environment During And After Covid-19 Pandemic: Challenges for Polish and Croatian SMEs Galerija slika
Monography-_cover_SEA--EU-Alliance_page-0001-1.jpg

Ciljevi

  • Cilj 4
  • Cilj 17

U okviru SEA-EU projekata „Strateška fleksibilnost, digitalizacija i izvedba malih i srednjih poduzeća (SMEs) u Poljskoj i Hrvatskoj”, Sveučilište u Splitu u suradnji sa SEA-EU partnerskim Sveučilištem u Gdansku objavilo je istraživačku monografiju „Business Environment During And After Covid-19 Pandemic: Challenges for Polish and Croatian SMEs”. Autorice knjige su suradnice na navedenom međunarodnom Projektu: prof.dr.sc. Daniela Garbin Praničević i izv.prof.dr.sc. Anita Talaja s Ekonomskog Fakulteta  Sveučilišta u Splitu, te doc.dr.sc. Joanna Kuczewska i dr.sc. Aleksandra Borowicz s Ekonomskog Fakultetu Sveučilišta u Gdansku. Recenzenti knjige bili su prof.dr.sc. Nikša Alfirević s Ekonomskog fakulteta u Splitu, te prof.dr.sc. Arkadiusz Kowalski sa SGH Warsaw School of Economics.

Navedeno djelo posebno „analizira imperativ digitalne transformacije i njezinu ulogu u (post)kriznom poslovnom okruženju. Iako je analiza ograničena na dvije posttranzicijske zemlje, s različitim razinama razvoja i različitim socio-ekonomskim izazovima, knjiga otvara teme koje se mogu generalizirati te predlaže generička rješenja za krize malih i srednjih poduzeća.  Sve navedeno monografiju pozicionira kao prikladno štivo za istraživače malih i srednjih poduzeća, sveučilišne profesore i studente doktorskih/diplomskih studija, te posebice čitatelje koje zanima područje srednje i istočne Europe (CEE) i regija jugoistočne Europe (SEE)”.

Sve novostiSljedeća

Imate pitanje? Tu smo!