Zatvori
Sveučilište u Splitu podržava UN-ove ciljeve održivog razvoja
1.7.2022.
Održan Informativni dan programa Obzor Europa na Sveučilištu u Splitu Galerija slika
IMG-20220629-WA0002.jpg IMG-20220629-WA0015.jpg Info-dan_Obzor-Europa2-1.jpg

Agencija za mobilnost i programe EU, Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) i Sveučilište u Splitu kao domaćin, održali su Informativni dan programa Obzor Europa 28. lipnja 2022. godine. Cilj info dana bio je predstavljanje informacija o programskom okviru Obzor Europa po posebnim tematskim područjima.

Nakon pozdravnih riječi prof. dr. sc. Leandre Vranješ Markić, prorektorice za znanost i inovacije Sveučilišta u Splitu i gospođe Ivane Puljiz, pomoćnice ravnateljice za programe EU-a u području znanosti Agencije za mobilnost i programe EU-a,  u prvom dijelu informativnog dana predstavljene su osnovne karakteristike programa Obzor Europa, savjeti o tome kako napisati dobar projektni prijedlog, pravni i financijski aspekti prijave i provedbe projektnih prijedloga kao i područja Širenja sudjelovanja i jačanja Europskog istraživačkog prostora te Djelovanja Marie Skłodowska – Curie (MSCA).

Sudionici su se imali priliku upoznati s mjerama Ministarstva znanosti i obrazovanja za jačanje nacionalnog sudjelovanja u mjerama EU.

U drugom djelu događanja održane su paralelne sesije iz područja Klastera 1 – Zdravlje, Klastera 2 – Kultura, kreativnost i uključivo društvo, Klastera 5 – Klima, energija i instrument Europskog inovacijskog vijeća (EIC)  na kojima su, između ostalog, predstavljeni natječaji u najavi s rokom u 2022. godini, okvirne teme u nacrtima radnih programa za 2023. – 2024. godinu kao i natječaji u pripremi za 2023. i 2024. godinu.

 

 

 

 

Sve novostiSljedeća

Imate pitanje? Tu smo!