Zatvori
Sveučilište u Splitu podržava UN-ove ciljeve održivog razvoja
16.10.2023.
Održan SEA-EU Sport Staff Week na temu Challenges and Opportunities: International Sports Context Galerija slika
3.jpg 5.jpg 11.JPG 17.jpg 20.jpg StaffWeek23_AM.jpg StaffWeek23_AM-17.jpg StaffWeek23_AM-25.jpg StaffWeek23_AM-29.jpg StaffWeek23_AM-34.jpg

U utorak, 10. listopada 2023. otvoren je „1st International Staff Week“ u sklopu projekta SEA-EU 2.0. Organizaciju ovog događaja možemo zahvaliti Sveučilištu u Splitu na čelu s Kineziološkim fakultetom i partnerskim sveučilištima iz Alijanse europskih sveučilišta mora. Cijeli program održao se u prostorijama Kineziološkog fakulteta u Splitu u trajanju od 10. do 12. listopada i ugostio, osim partnera iz Alijanse, i profesore sa Sveučilišta u Novom Sadu otvorivši put za daljnju suradnju.

Osnovni ciljevi Sport Staff Week-a okupljeni su pod nazivom Izazovi i mogućnosti: internacionalni sportski kontekst te otvaraju vrata istraživanju, praktičnoj primjeni i suradnji u području sporta. Unaprjeđenje studentskog standarda ponudom raznolikih sportskih aktivnosti na kampusu također je jedan je od glavnih ciljeva radne skupine za sport projekta SEA-EU.

Događaj je otvorila uprava Kineziološkog fakulteta u Splitu koja je zaželjela srdačnu dobrodošlicu svojim europskim partnerima, dok su ulogu i važnost Sveučilišta u Splitu te a u Alijansi europskih sveučilišta mora objasnili su i prorektori prof. dr. sc. Zoran Đogaš (voditelj projekta SEA-EU) i prof. dr. sc. Igor Jerković, voditelj aktivnosti vezanih za sport.

Program se nastavio kratkim predstavljanjima svih partnerskih sveučilišta i sportskih mogućnosti i angažmana koje nude. Važno predavanje „Introducing Healthy Campus certificate“ održao je prof. dr. sc. Ivo Carvalhosa koji je predstavnike sveučilišta Alijanse uputio u proces certificiranja u sklopu Healthy Campus programa. Ovaj program predložen je i razvijen od strane Međunarodne sveučilišne sportske federacije (FISU) i ima za cilj poboljšati sve aspekte dobrobiti za studente i zajednicu kampusa u cjelini.

Osim predavanja, predstavljeni su i primjeri dobre prakse u sportskom menadžmentu kao rezultat istraživanja, uloga studenata u europskom visokom obrazovanju, razvoj karijere kroz sport, utjecaj COVID-19 pandemije na vrhunske sportaše i još mnogo toga.

Da nisu samo studenti i mlađe osobe bili u fokusu, dokazala je prof. dr. sc. Jelena Paušić svojim predavanjem o važnosti fizičke aktivnosti za stariju populaciju.

Predstavnici Sveučilišta u Novom Sadu predstavili su Erasmus+ projekt SAVE čiji su osnovni ciljevi projekta definiranje kompetencija potrebnih za predviđanje, izbjegavanje i prestanak nasilja, isključivanja i netolerancije kroz sport, te korištenje sporta kao ‘alata’ za rješavanje sukoba.

Čitav događaj zaokružen je i sportskim aktivnostima koje su uključivale razgledavanje Splita te nordijsko hodanje na Marjanu.


 

 

Sve novostiSljedeća

Imate pitanje? Tu smo!