Zatvori
Sveučilište u Splitu podržava UN-ove ciljeve održivog razvoja
17.5.2023.
Održana panel rasprava na temu „Strukovne vještine Galerija slika
IMG_6418.JPG IMG_6435.JPG IMG_6437.JPG IMG_6440.JPG IMG_6443.JPG IMG_6446.JPG IMG_6457.JPG IMG_6464.JPG IMG_6473.JPG IMG_6475.JPG

Ciljevi

  • Cilj 4
  • Cilj 11
  • Cilj 17

Nakon otvaranja izložbe "Kreativan učitelj/kreativan učenik" u Sveučilišnoj galeriji, na kojoj je Škola za dizajn, grafiku i održivu gradnju, izložila radove svojih profesora, i učenika, u srijedu, 17. svibnja održana je i panel rasprava na temu "Strukovne vještine, diskusija o budućnosti struke, povijesti obrazovanja u industriji i dizajnu te promjenama u školama koje ih obrazuju".

Sudionici panela su bili Tomislav Đonlić, pročelnik Upravnog odjela za kulturu i prosvjetu SDŽ, dr. sc. Ana Šverko, Institut za povijest umjetnosti Cvito Fisković u Splitu, Renato Jerončić, analitičar Zavoda za zapošljavanje,  Ivan Kovačević, bivši ravnatelj Škole, prof. art. Edvin Dragičević, dekan Umjetničke akademije u Splitu, Sela Tecilazić, ravnateljica i Toni Trivković, bivši učenik Škole, tvrtka AGILO i Udruga Split Tech City.

Uvodno je uvažene goste predstavila Helena Trze Jakelić, voditeljica Sveučilišne galerije, a ravnateljica Škole Sela Tecilazić je kazala kako se Škola po prvi put predstavila ovakvom reprezentativnom izložbom, istaknuvši kako je čast izlagati prostorima Sveučilišne galerije. Ustvrdila je kako se upravo 2023. obilježava kao Europska godina vještina pa se i organizacija ovog panela u okviru proslave 30. godišnjice osnutka Škole veže uz tu inicijativu, iznimno značajnu u kontekstu vještina i znanja koja se stječu u njoj. Kao uvod u panel, prikazan je i dokumentarni film o Školi, koji su kao niz razgovora s relevantnim sugovornicima realizirali maturanti ove Škole.

 

Sve novostiSljedeća

Imate pitanje? Tu smo!