Zatvori
Sveučilište u Splitu podržava UN-ove ciljeve održivog razvoja
2.6.2022.
Održana prezentacija o mogućnostima stipendiranja u sklopu programa Fulbright Galerija slika
20220601_140958.jpg 20220601_144108.jpg fulbright_alumni.png fulbright_specialist_program.png

Ciljevi

  • Cilj 4
  • Cilj 16

Ured za odnose s javnošću Veleposlanstva SAD-a u srijedu, 1. lipnja, predstavio je na Sveučilištu u Splitu mogućnosti prijave za stipendiranje u sklopu programa Fulbright za akademsku godinu 2023./2024. Stipendije su financirane od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja, Agencije za mobilnost i programe EU-a i Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u RH.

Prisutne je ispred Sveučilišta u Splitu pozdravio prof.dr.sc. Tomislav Kilić, prorektor za poslovanje, koji je istaknuo važnost unaprijeđena znanstveno istraživačkog rada i međunarodne suradnje, što je u radu splitskog sveučilišta svake godine sve više izraženo, o čemu svjedoče i dobre pozicije na znanstvenim ljestvicama. Zahvalio je predstavnicima Veleposlanstva SAD-a na provođenju ove aktivnosti, kazavši kako kroz realizaciju Fulbright stipendija jačamo suradnju hrvatskih i američkih znanstvenika i institucija. 

Predstavnice Ureda za odnose s javnošću Veleposlanstva SAD-a su u svojoj prezentaciji navele kako Fulbright program nudi mogućnost stipendiranja istraživanja u sklopu doktorskh studija i stipendiranja postdoktorskog istraživanja na visokoškolskim ustanovama u SAD-u, u razdoblju od četiri do devet mjeseci, te znanstveno-stručno usavršavanje na sveučilištima u SAD-u za kandidate iz javnoga i privatnoga sektora. 

Predstavljen je i "Fulbright Specialist Program" koji hrvatskim akademskim i znanstvenim ustanovama nudi mogućnost ugošćivanja američkih predavača, znanstvenika i stručnjaka na razdoblje od 2 do 6 tjedana.

Sudionici su informirani o H. Humphrey Fellowship programu koji je namijenjen stručnjacima iz javnoga i privatnoga sektora za znanstveno-stručno usavršavanje u trajanju od 10 mjeseci na sveučilištima u SAD-u.

Fulbright program omogućava stipendistima da ostvare profesionalne kontakte sa stručnjacima u SAD-u i da unaprijede svoj znanstveno istraživački rad zahvaljujući široko rasprostranjenoj alumni zajednici, te da steknu međunarodno iskustvo i promoviraju međusobno razumijevanje i gospodarsku suradnju između dvije države.

Sve novostiSljedeća

Imate pitanje? Tu smo!