Zatvori
Sveučilište u Splitu podržava UN-ove ciljeve održivog razvoja
27.10.2023.
Održana promocija Pojmovnika forenzike i kriminalistike Galerija slika
Forenzika_pojmovnik.jpg

Ciljevi

  • Cilj 4
  • Cilj 17

U sklopu konferencije Sigurnost povijesnih gradova - Partnerstvo za sigurniju svakodnevicu koja se odvija u Solinu, 26. i 27. listopada, održana je i promocija Pojmovnika forenzike i kriminalistike, u izdanju Hrvatskog instituta za jezik.

Pojmovnik je nastao kao rezultat projekta Forenzičko-kriminalističko nazivlje voditeljice izv. prof. dr. sc. Željane Bašić sa Sveučilišnog odjela za forenzične znanosti, a financirala ga je Hrvatska zaklada za znanost.

Knjigu su predstavili: predstavnici Instituta za hrvatski jezik dr. sc. Željko Jozić, ravnatelj Instituta i dr. sc. Bruno Nahod, a sa Sveučilišnog odjela za forenzične znanosti doc. dr. sc. Ivan Jerković. Uz suradnike na projektu i autore pojmovnika predstavljanju su nazočili sudionici konferencije kao i brojni predstavnici svih sastavnica domovinske sigurnosti, predstavnici akademske zajednice, javnih i državnih službi, gospodarstva te studenti studija Forenzike koji su i sudjelovali u pripremi za konferenciju.

Kongres su zajednički organizirali: Hrvatska udruge povijesnih gradova (HUPG), regionalni klub IPA splitsko-dalmatinska, Sveučilište u Splitu i Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije.  

Sve novostiSljedeća

Imate pitanje? Tu smo!