Zatvori
Sveučilište u Splitu podržava UN-ove ciljeve održivog razvoja
6.7.2022.
Održana radionica namijenjena potencijalnim prijaviteljima HRZZ Istraživačkih projekata u okviru natječaja IP-2022-10 Galerija slika
IMG_4622.JPG IMG_4626_2.JPG IMG_4633.JPG IMG_4647.JPG IMG_4663.JPG IMG_4668-2.JPG IMG_4672.JPG IMG_4675.JPG IMG_4685.JPG

Ciljevi

  • Cilj 9

U organizaciji Ureda za znanost Sveučilišta u Splitu zajedno s Hrvatskom zakladom za znanost (HRZZ), u utorak, 5. srpnja održana je radionica namijenjena potencijalnim prijaviteljima Istraživačkih projekata u okviru natječaja IP-2022-10.

Uvodno je brojne okupljene znanstvenike pozdravila prof. dr. sc. Leandra Vranješ Markić, prorektorica za znanost i inovacije Sveučilišta u Splitu.

- Veseli vidjeti da smo se okupili u ovako velikom broju, naime projekti Hrvatske zaklade za znanost su temelj razvoja znanstvenih istraživanja na Sveučilištu, odnosno ostvarivanja ciljeva naše Znanstvene strategije. Ti ciljevi su zaista ambiciozni jer želimo povećati sredstva za znanstvena istraživanja za 50 posto te za 30 posto povećati broj mladih istraživača, a u tom smislu će nam financiranje preko Zaklade zasigurno biti od velike pomoći – istaknula je prorektorica Vranješ Markić naglasivši kako će sigurno i kolege koji su imali već projekte prijavljene preko HRZZ-a pomoći svojim savjetom i iskustvom prilikom projektnih prijava.

Natječaj su predstavile Žaklina Vidović i Monika Marinović, koordinatorice znanstvenih projekata i programa pri HRZZ-u, koje su prisutne upoznale sa uvjetima natječaja i načinom provedbe, nakon čega su sudionici imali priliku postavljati pitanja.

Osim djelatnika Zaklade na radionici je, kao član panela HRZZ, sudjelovao i prof. dr. sc. Janoš Terzić s Medicinskog fakulteta u Splitu koji je dao osvrt o postupku vrednovanja prijava istraživačkih projekata. Prof. dr. sc. Ivana Novak Nakir, također znanstvenica s Medicinskog fakulteta u Splitu, sudionicima je predstavila iskustvo prijave i provedbe projekta financiranog od strane Zaklade.

Novost u radu HRZZ-a, vezano za Istraživačke projekte jest i praćenje citiranosti radova proizašlih iz ovih projekata te je istaknut znanstveni rad prof. dr. sc. Ivane Novak Nakir Phosphorylation of the mitochondrial autophagy receptor Nix enhances its interaction with LC3 proteins, Sci. Rep., 7: 1131 (2017) sa 117 citata u WoS bazi podataka.

Podsjećamo da se programom "Istraživački projekti" financiraju temeljna istraživanja koja stvaraju novo i unapređuju postojeće znanje o određenome području te istraživanja koja su usmjerena na bolje razumijevanje predmeta istraživanja, kao i primijenjena istraživanja koja se provode s jasnim tehnološkim, gospodarskim ili društvenim ciljevima.  Tematika koja se predlaže mora biti međunarodno prepoznatljiva i/ili nacionalno relevantna, a predlagatelj projektnog prijedloga mora imati izvrsna dosadašnja postignuća. Ukupan proračun za prvu godinu provedbe projekata je 30 milijuna kuna.

Rok za prijavu projekata je 5. listopada 2022. do 13:00 sati (CEST), a financiraju se istraživanja u svim znanstvenim područjima. Preporučeni početak projekta je rujan 2023. godine, a sama provedba treba početi najkasnije do kraja 2023. godine.

Više informacija na https://hrzz.hr/prijava/otvoreni-natjecaji/

Sve novostiSljedeća

Imate pitanje? Tu smo!