Zatvori
Sveučilište u Splitu podržava UN-ove ciljeve održivog razvoja
19.5.2023.
Održana svečana promocija na Kemijsko-tehnološkom fakultetu Galerija slika
IMG_6736.JPG IMG_6741.JPG IMG_6752.JPG IMG_6761.JPG IMG_6771.JPG IMG_6774.JPG IMG_6787.JPG IMG_6804.JPG IMG_6806.JPG IMG_6815.JPG IMG_6819.JPG IMG_6842.JPG

Ciljevi

  • Cilj 4

Svečana promocija 139 diplomiranih studenata Kemijsko-tehnološkog fakulteta (KTF) održala se u petak, 19. svibnja ispred Zgrade tri fakulteta, a promotori su bili prof. dr. sc. Matko Erceg, dekan KTF-a s prodekanima prof. dr. sc.. Dražanom Jozićem, prof. dr. sc. Vesnom Sokol i izv. prof. dr. sc. Antom Prkićem. Tom prilikom zaslužene diplome uručene su diplomantima koji su završili sljedeće studijske programe:

-diplomski sveučilišni studij Kemija smjer: Organska kemija i biokemija 

-diplomski sveučilišni studij Kemijska tehnologija, smjer: Materijali 

-diplomski sveučilišni studij Kemijska tehnologija, smjer: Zaštita okoliša 

-diplomski sveučilišni studij Prehrambena tehnologija 

-prijediplomski stručni studij Zaštita i oporaba materijala 

-prijediplomski sveučilišni studij Kemija 

-prijediplomski sveučilišni studij Kemijska tehnologija, smjer: Kemijsko inženjerstvo 

-prijediplomski sveučilišni studij Kemijska tehnologija, smjer: Zaštita okoliša 

-prijediplomski sveučilišni studij Prehrambena tehnologija 

Promovente je u ime Sveučilišta pozdravio prof. dr. sc. Igor Jerković, prorektor za znanost i kvalitetu, poručivši im kako su dokazali da se upornim radom, trudom i zalaganjem mogu steći znanja i položiti svi ispiti ovih izrazito zahtjevnih studija u STEM području. Istaknuo je da su na tom putu zasigurno imali pomoć svojih bližnjih obitelji i prijatelja, odnosno nastavnika i posebice mentora, koji su im bili velika podrška.

- Danas ćete primiti diplome Fakulteta Sveučilišta u Splitu koje je prema podacima od ovog tjedna rangirano na CWUR ljestvici u top 4 posto između 20.500 sveučilišta na svijetu. Isto tako, prema jučerašnjim podacima, splitsko sveučilište je na WURI ljestvici rangirano u čak četiri od ukupno šest područja među 50 sveučilišta u svijetu – ustvrdio je prorektor Jerković – ustvrdio je prorektor Jerković.

Dekan Kemijsko-tehnološkog fakulteta prof. dr. sc. Matko Erceg, čestitao je svojim nekadašnjim studentima, istaknuvši činjenicu da su završili jedne od najzahtjevnijih studijskih programa na Sveučilištu.

- Zaista sam ponosan i sretan kada vidim ovoliki broj promovenata, pokazali ste kvalitetu tijekom vašeg studiranja da sve možete što se od vas traži obaviti na vrijeme i na kvalitetan način, a uvjeren sam da ćete tako nastaviti i u budućnosti - kazao je dekan Erceg, istaknuvši i brojne aktivnosti u kojima su studenti sudjelovali od promocije Fakulteta, znanosti, sportskih i humanitarnih akcija, organizaciji znanstvenih skupova…

- Na našem Fakultetu je do danas diplomiralo gotovo tri tisuće studenata, koji su radili i rade na odgovornim mjestima. Prva promocija KTF-a održana je daleke 1964. godine, a od tada do danas našim studijskim programima i znanjima koja pružamo, uvijek pratimo izazove vremena. Vjerujemo da smo vas kroz studij pripremili što je moguće bolje za sve izazove koji vas čekaju – ustvrdio je dekan Erceg naglasivši da moraju biti spremni na cjeloživotno učenje i dodatno obrazovanje.

- Nemojte zaboraviti svoj Fakultet i vrijeme koje ste tu proveli, prijateljstva koja ste ovdje stekli pratit će vas cijeli život. Fakultet je uvijek vaša kuća i njoj se uvijek možete vratiti – zaključio je dekan Erceg.                                                                                                                                                                                   

Sve novostiSljedeća

Imate pitanje? Tu smo!