Zatvori
Sveučilište u Splitu podržava UN-ove ciljeve održivog razvoja
27.10.2023.
Održana svečana sjednica Kemijsko-tehnološkog fakulteta Galerija slika
ktf.JPG ktf2.JPG ktf3.JPG ktf4.JPG ktf7.JPG ktf9.JPG ktf11.JPG ktf12.JPG IMG_1699.JPG IMG_1743.JPG

Ciljevi

  • Cilj 4
  • Cilj 17

U povodu 63. obljetnice utemeljenja i rada, u petak 27. listopada, održana je svečana sjednica Kemijsko-tehnološkog fakulteta. Tom prigodom je čestitke uputio prof. dr. sc. Igor Jerković, prorektor za znanost i kvalitetu, istaknuvši kako je Sveučilište u Splitu međunarodno prepoznato i jedno je od vodećih sveučilišta u Hrvatskoj. Tome svjedoče međunarodni recenzenti koji nas rangiraju na različitim ljestvicama te se splitsko sveučilište na njima nalazi između tisuću najboljih sveučilišta od otprilike ukupno 20.500 njih koji pristupaju rangiranju. Kemijsko-tehnološki fakultet tome doprinosi sa svim svojim aktivnostima nastavnim, znanstvenim, humanitarnim, stručnim…

- Fakultet se posebno ističe po kvaliteti nastavnog rada, po znanstveno-istraživačkoj produkciji, a isto tako u promociji znanosti – istaknuo je prorektor Jerković kazavši kako prostor za napredak postoji na područjima prijava novih znanstveno-istraživačkih i stručnih projekata, mobilnosti, novih suradnji s gospodarstvom, inovacija. Istaknuo je kako je ovog lipnja završen veliki infrastrukturni projekt  „Funkcionalna integracija Sveučilišta u Splitu, PMF-ST, PF-ST te KTF-ST kroz razvoj znanstveno-istraživačke infrastrukture u Zgradi tri fakulteta“ u okviru kojeg je nabavljena značajna znanstvena oprema, na svjetskoj razini.

U svom izvješću prof. dr. sc. Matko Erceg, dekan Kemijsko-tehnološkog fakulteta osvrnuo se na sve najvažnije što se na Fakultetu događalo u proteklih godinu dana. Također je naglasio važnost završenog projekta „Funkcionalna integracija“ u sklopu kojeg je ukupna nabavna vrijednost instalirane opreme na KTF-u vrijednosti veće od 3,4 milijuna eura, istaknuo je kako je novi doktorski studij „Kemija i kemijsko inženjerstvo“ dobio dopusnicu za izvođenje. Kazao je kako je ovog travnja uspješno održan četvrti po redu Međunarodni susret znanstvenika, stručnih djelatnika i studenata na temu zaštite okoliša u Republici Hrvatskoj (ZORH).

Apostrofirao je značajan porast broja objavljenih radova i citiranosti znanstvenika koji rade na KTF-u. Naime, broj objavljenih radova od 1. listopada 2022. do 1. listopada 2023. u WoS (Web of Science Core Collection) je 89, broj citata u WoS-u (2023.) 1306, dok je ukupan broj radova (1955- 2023) 827, a ukupna citiranost svih radova 13864. Uz znanstvenu aktivnost, prošle godine su značajni rezultati ostvareni i na stručnom planu, posebno imajući u vidu projekt CEKOM 3ILJ.

Dan Dakulteta je bila prigoda da se dodijele nagrade i priznanja.

Nagrada za životno djelo zasluženo je pripala prof. dr. sc. Mladenu Milošu, inače jednom od najutjecajnijih znanstvenika splitskog sveučilišta.

Nagrada za uspješnog mladog znanstvenika dodijeljena je dr. sc. Azri Đulović, višoj asistentici.

Dekanova nagrada najboljim studentima završnih godina za akad. god. 2022/23. pripala je :

1. Petri Bikić, studentici sveučilišnog prijediplomskog studija Kemijska tehnologija

2. Rei Kovačić, studentici sveučilišnog prijediplomskog studija Prehrambena tehnologija

3. Ani Herceg, studentici sveučilišnog diplomskog studija Kemijska tehnologija Katarini Usanović, studentici sveučilišnog diplomskog studija Kemija

4. Kristini Kovačević, studentici sveučilišnog diplomskog studija Prehrambena tehnologija

te studentima dobitnicima Rektorove nagrade za izvrsnost u akad. god. 2022./2023. za postignuća u akad. god. 2021./2022. i to:

1. Petri Brajković, studentici sveučilišnog diplomskog studija Kemijska tehnologija

2. Mariji Grgičević, studentici sveučilišnog diplomskog studija Kemijska tehnologija

3. Sari Bralić, studentici sveučilišnog diplomskog studija Prehrambena tehnologija

4. Nataliji Bulaš, studentici sveučilišnog diplomskog studija Prehrambena tehnologija.

Dekan je temeljem članka 22. Statuta dodijelio PRIZNANJE za izuzetan doprinos pri organizaciji Tehnologijade 2023.

1. Patriciji Ćutuk

2. Hanni Pećar

3. Ani Herceg

4. Nikoli Marinoviću

 

Sve novostiSljedeća

Imate pitanje? Tu smo!