Zatvori
Sveučilište u Splitu podržava UN-ove ciljeve održivog razvoja
4.4.2022.
Održana utrka Galerija slika
IMG_20220401_115937.jpg IMG_20220401_124643.jpg

Ciljevi

  • Cilj 3
  • Cilj 10
  • Cilj 17

Nakon prošlogodišnjeg događaja na kojem je unutar SEA-EU alijanse sudjelovalo 546 osoba koji su pretrčali 4 429 kilometara kroz devet dana, Sveučilište u Brestu iniciralo je organizaciju još jedne humanitarne trke La Solidaire de Brest u 2022. godini. Osim centralnog događaja u Brestu na kojem  sudjeluju i studenti sa Sveučilišta u Splitu, humanitarne utrke su održane i u ostalim partnerskim gradovima.

Jedna od utrka održala se 1. travnja u Splitu, gdje je unatoč lošem vremenu, 50-ak studenata i djelatnika sudjelovalo na centralnom događaju na Marjanu.

Utrka je održana u suradnji sa studentima Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Splitu, a posebno su dominirali studenti Sveučilišnog odjela za zdravstvene studije koje je predvodio dr.sc. Željko Kovačević. Prisutni studenti i djelatnici posebno su se zahvalili prof.dr.sc. Stipanu Jankoviću na čiji se nagovor i podršku rado aktivno uključuju u sportske aktivnosti.

Svi koji su zabilježili svoje "humanitarne kilometre" na Strava aplikaciji, pomogli su udruge  "Un Reve, un sourire" i "Les Joëlettes du Bout du Monde" iz Bresta. Temeljem prikupljenih kilometara, Decathlon, koji je glavni sponzor ovog događaja će navedenim udrugama uplatiti sredstva, ovisno o broju sudionika i njihovih prijeđenih kilometara.

Hvala svima.

Izvor: SEA-EU

 

Sve novostiSljedeća

Imate pitanje? Tu smo!