Zatvori
Sveučilište u Splitu podržava UN-ove ciljeve održivog razvoja
23.2.2024.
Otvoren Državni stručni skup pod nazivom „Istraživanje u edukaciji matematike“ na PMF-u Galerija slika
IMG_4975.JPG IMG_4984.JPG IMG_4987.JPG IMG_4990.JPG IMG_4997.JPG IMG_5014.JPG

Ciljevi

  • Cilj 4
  • Cilj 17
Pred više od 150 sudionika u četvrtak, 22. veljače na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Splitu (PMF) otvoren je Državni stručni skup pod nazivom „Istraživanje u edukaciji matematike“, prvi takav skup u organizaciji PMF-a u suradnji s dugogodišnjim partnerom Agencijom za odgoj i obrazovanje (AOO) te uz podršku Splitskog matematičkog društva.

- Na ovom skupu naglasak će biti stavljen na nove načine nastavnog procesa, metodičke principe koji se primjenjuju u nastavi. Ujedno je i prilika da se razmijene iskustva, ali i da se steknu nova znanja koja su itekako potrebna u svladavanju izazova u nastavnom radu. Rješavamo ih kao prave problemske zadatke, što je tipično za matematičare, ali nam trebaju i nove ideje da bismo bili što kreativniji i inovativniji kako bi naši učenici u konačnici bili što uspješniji - kazala je Antonela Czwik, viša savjetnica za matematiku pri Aganciji za odgoj i obrazovanje.

Skup se održava od 22. do 24. veljače 2024. godine, a za cilj ima okupiti stručnjake iz metodike nastave matematike i predstaviti recentna istraživanja u području. PMF prvim u nizu ovakvih događaja želi ojačati vezu s bazom učitelja i nastavnika matematike u Dalmaciji i šire te promovirati svoj doktorski studij Istraživanje u edukaciji u području prirodnih i tehničkih znanosti kao i stručno-didaktički časopis Acta Mathematica Spalatensia, Series Didactica koji redovito izlazi od 2018. godine u izdanju Odjela za matematiku Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Splitu i Splitskog matematičkog društva.

Prodekan za nastavu PMF-a doc. dr. sc. Gordan Radobolja je istaknuo kako je želja Fakulteta pretvoriti ovo događanje u tradicionalno godišnje ili dvogodišnje okupljanje kojem bi u narednom periodu pridodali još jaču znanstvenu komponentu sa svjetskim stručnjacima iz područja metodike u edukaciji nastave matematike. Posebno je bio ponosan na činjenicu da su se odazvali svi pozvani predavači pa na skupu iz redova sveučilišnih profesora sudjeluju prof. dr. sc. Nikola Koceić-Bilan, PMF u Splitu, izv. prof. dr. sc. Vida Manfreda - Kolar, Pedagoški fakultet u Ljubljani, prof. dr. sc. Sanja Rukavina, FM u Rijeci, prof. dr. sc. Željka Milin Šipuš, PMF u Zagrebu, izv. prof. dr. sc. Ljerka Jukić - Matić, FPMI u Osijeku, doc. dr. sc. Irena Mišurac, FF u Splitu, doc. dr. sc. Matija Bašić, PMF u Zagrebu.

Na skupu će izlagati i viša savjetnica za matematiku iz AZOO Antonela Czwik te učitelji i nastavnici matematike u zvanju izvrsnih savjetnika Lahorka Havranek - Bijuković, OŠ Manuš, Split, Gordan Lovrić, OŠ Strožanac, Monika Peša, OŠ Bibinje, Mirela Pešut, OŠ Split 3, Split, Helena Šimičević-Mandac, Gimnazija Jurja Barakovića, Zadar, Višnja Šuperba, OŠ Brodarica i Sanja Vitaljić, II. gimnazija, Split; a održat će se još desetak kratkih predavanja i radionica. 
Sve novostiSljedeća

Imate pitanje? Tu smo!