Zatvori
Sveučilište u Splitu podržava UN-ove ciljeve održivog razvoja
16.3.2023.
Panel rasprava

Ciljevi

  • Cilj 3
  • Cilj 4

Panel rasprava "Mentalno zdravlje" održat će se 20. ožujka s početkom u 16 sati u prostorima Sveučilišnog odjela za stručne studije. Cilj ove panel rasprave je da svi zajedno prepoznamo važnost brige o vlastitom mentalnom zdravlju, ali s druge strane da se naučimo kako se izboriti s negativnim osjećajima i izazovima koje nam nose studentski dani. Uz to, stručnjaci će podijeliti jednostavne, ali izuzetno učinkovite trikove koji će vam pomoći prevladati izazove i zadržati mentalnu snagu u teškim trenucima.

U ovoj raspravi proći ćemo neke od najčešćih problema i izazova s kojima se studenti danas suočavaju poput:

▪️ manjka samopouzdanja,

▪️ stresa i panike te

▪️ aniksioznosti.

Panel raspravu organiziraju Udruga Liberato i Ured za upravljanje karijerama i savjetovanje Sveučilišta u Splitu.

Panelisti su:

▪️ Mag.psych. Antonia Peroš - psiholog, psihoterapeut te voditeljica Ureda za upravljanje karijerama Sveučilišta u Splitu. U okviru svog radnog mjesta niz godina savjetuje studente te organizira i vodi radionice na temu upravljanja karijerama, komunikacijskih vještina, upravljanja stresom te općenito poticanja mentalnog zdravlja.

▪️ Katarina Čolak Jurić - Psihologinja, znanstvenica i stručnjakinja za mindfulness koja radi u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo SDŽ. Na Sveučilištu u Amsterdamu provodi istraživanja o mindfulnessu, stresu i zdravlju u kojima kombinira psihologiju, neuroznanost i imunologiju. Voditeljica je Mindfulness centra Split gdje provodi edukacije (pretežito online i na hrvatskom jeziku) za odrasle koji žele naučiti regulirati svoje misli, emocije i ponašanja te postati mentalno otporniji.

Panel rasprava je otvorenog tipa te prijave nisu potrebne.

Sve novostiSljedeća

Imate pitanje? Tu smo!