Zatvori
Sveučilište u Splitu podržava UN-ove ciljeve održivog razvoja
21.10.2022.
Pobjednička priča - Roberto Cammarelle Galerija slika
IMG_7248.JPG IMG_7258.JPG IMG_7278-2.JPG IMG_7289.JPG IMG_7296-2.JPG IMG_7302.JPG IMG_7312-2.JPG IMG_7324.JPG IMG_7330.JPG IMG_7331.JPG

Ciljevi

  • Cilj 17

Proslavljeni talijanski boksač Roberto Cammarelle je u petak, 21. listopada, splitskim studentima održao predavanje u amfiteatru Kineziološkog fakulteta.

Predavanju, kojeg je KIF organizirao u suradnji s Hrvatskim boksačkim savezom, nazočili su prof. dr. sc. Damir Sekulić, dekan KIF-a, general Mladen Mikolčević, podpredsjednik Hrvatskog boksačkog saveza i član nacionalne komisije svjetske boksačke federacije IBA-e, Jurica Runtić, predsjednik nadzornog odbora Hrvatskog boksačkog saveza i direktor marketinške komisije svjetske boksačke federacije IBA-e, Antonio Kuzmanić, dogradonačelnik Grada Splita, Maja Medić,  počasna konzulica Republike Italije u Splitu, Michele i Carmine Cirillo, treneri talijanske boksačke reprezentacije.

Nazočne su pozdravili dekan Sekulić i general Mikolčević zaželjevši dobrodošlicu talijanskom boksaču.

Trostruki osvajač Olimpijskih medalja i dvostruki svjetski prvak u superteškoj kategoriji Roberto Cammarelle je u svom izlaganju pričao o svojoj bogatoj sportskoj karijeri i zanimljivim iskustvima za vrijeme treninga i natjecanja.

- Rođen sam 1980. godine u Milanu, a porijekom sam s juga Italije. Već kao dječak od 11 godina bio sam visok 170 cm i težak 72 kilograma pa su me roditelji htjeli upisati na neku sportsku aktivnost. Slučajnost je bila da nam je obiteljski prijatelj bio boksački trener te smo tako moj stariji brat i ja krenuli s boksom. Imao sam cilj da budem dobar tehničar kao najbolji boksač svih vremena Muhammad Ali i bogat kao Mike Tyson – započeo je svoju priču Cammarelle istaknuvši kako se već s 14 godina počeo natjecati i odmah je osvojio državno prvenstvo. Prvih 15 mečeva u životu je dobio i tako postao dio talijanske reprezentacije. Za sebe je rekao da mu je boks bio sudbina, a životni san biti olimpijski šampion. Na tom putu, kako je ispričao, nije bilo nimalo lako zbog ozljeda kralježnice, ali iako je bio na domak odustajanju nije se, kaže, nikad predao.

- Svako razočarenje bi mi na kraju donijelo novu snagu da još jače treniram i trudim se jer zapravo nikad nisam odustao od svojih snova – poručio je Cammarelle i vjerojatno time inspirirao mlade sportaše koji su došli poslušati njegovu životnu priču o uspjehu.

Roberto Cammarelle nosi impresivni niz medalja s najvećih natjecanja. Godinama je vladao svjetskom superteškom kategorijom – uz olimpijsko zlato (Peking 2008) osvojio je srebrnu medalju na OI u Londonu 2012. godine, te broncu na Igrama u Ateni 2004. godine. Uz dva naslova svjetskog prvaka osvojio je i dvije bronce na svjetskim prvenstvima, te tri srebrne medalje na europskim prvenstvima. Trostruki je i prvak Mediterana.

Cammarelle je direktor boksačkih selekcija Italije, a od 2017. godine član je Vijeća Talijanskog olimpijskog odbora (CONI). Uživa golemi ugled u svojoj zemlji, pripadnik je i Talijanske državne policije (Polizia di Stato). Spada među velikane talijanskog sporta i neprijeporni je autoritet i uzor svim mlađim boksačima.

 

Sve novostiSljedeća

Imate pitanje? Tu smo!