Zatvori
Sveučilište u Splitu podržava UN-ove ciljeve održivog razvoja
24.10.2022.
Pogodnost za studente: Za 75 kn mjesečno neograničena putovanja vlakom

U Europskoj godini mladih na temelju Zaključka Vlade RH od 19. rujna 2022. Hrvatske željeznice Putnički prijevoz (HŽPP) uvodi pilot-projekt povoljnijeg prijevoza redovnih studenata kojim se po jedinstvenoj cijeni mjesečne karte od 75 kn (9,95 €) omogućava neograničeno korištenje željezničkog prijevoza za oko 113.000 redovnih studenata na području RH.

Pilot-projekt će se provoditi od 1. listopada 2022. do 30. rujna 2023. godine.

- Ovim pilot-projektom obuhvaćena su neograničena svakodnevna putovanja vlakom od mjesta stanovanja do mjesta studiranja i povremena putovanja, kao što su jednodnevni izleti, odlasci liječniku, na ljetovanje i druga putovanja, u 2. razredu redovnih vlakova na području RH – kazali su iz HŽPP.

Realizacija pilot-projekta doprinijet će povećanju mobilnosti studenata, zaustavljanju iseljavanja u urbane sredine i podršci demografskoj revitalizaciji, poboljšanju životnog standarda građana i poticanju korištenja željezničkog prijevoza, navode iz HŽPP-a.

Sve dodatne informacije vezane uz ostvarivanje prava na povoljniji prijevoz studenata nalaze se na internetskoj stranici HŽPP  https://www.hzpp.hr/povoljnija-putovanja-studenata ili upitom na mail studenti@hzpp.hr.

Foto: HŽPP

Sve novostiSljedeća

Imate pitanje? Tu smo!