Zatvori
Sveučilište u Splitu podržava UN-ove ciljeve održivog razvoja
14.9.2023.
Posjet delegacije Međunarodnog istraživačkog centra za krš  iz Kine Fakultetu građevinarstva, arhitekture i geodezije Galerija slika
fgag.png fgag2.png

Ciljevi

  • Cilj 4
  • Cilj 11
  • Cilj 13
  • Cilj 15
  • Cilj 17

Fakultet građevinarstva, arhitekture i geodezije u srijedu 13. rujna je posjetila delegacija Međunarodnog istraživačkog centra za krš (IRCK) pod pokroviteljstvom UNESCO-a i Instituta za geologiju krša Kineske akademije geoloških znanosti (CAGS) iz Guilina, Narodna Republika Kina. Prilikom posjeta je potpisan Memorandum o razumijevanju koji stvara okvir za buduću suradnju institucija kroz sljedeće točke:

Provođenje zajedničkog znanstveno-istraživačkog rada vezanog za krš kroz zajedničke projekte.

Promicanje izgradnje kapaciteta kroz zajedničke aktivnosti kao što su  ljetne škole , kratki tečajevi i mobilnost znanstvenika.

Uspostavljanje mreže za praćenje održivosti krških područja i razmjene podataka koji su ovlašteni za razmjenu u skladu sa zakonima i propisima povezanih zemalja.

Zajedničko organiziranje seminara, radionica i konferencije vezane za krš.

U sastavu delegacije iz Kine su bili prof. Peng Xuanming, ravnatelj Instituta za geologiju krša i Međunarodnog istraživačkog centra za krš, prof. Chen Weihai, prof. Lei Mingtang i dr.sc. Luo Qukan, a sastanak je održan uz prisustvo dekana, izv. prof. dr. sc. Nene Torića i izv. prof. dr. sc. Ive Andrića.

Gosti su nakon svečanog potpisivanja Memoranduma o razumijevanju održali niz prezentacija znanstvenicima FGAGa, a tijekom svojeg boravka posjetit će Hidrotehnički laboratorij u Žrnovnici kao i najvažnije vodne resurse u krškom terenu srednje Dalmacije.

Sve novostiSljedeća

Imate pitanje? Tu smo!