Zatvori
Sveučilište u Splitu podržava UN-ove ciljeve održivog razvoja
12.7.2023.
Potpisan ugovor o nastavku dugogodišnjeg uspješnog partnerstva između Splitskog sveučilišnog sportskog saveza i Studentskog zbora Galerija slika
thumbnail_SZST_SSSS_1.jpg thumbnail_SZST_SSSS_2.jpg thumbnail_SZST_SSSS_3.jpg

Ciljevi

  • Cilj 3
  • Cilj 4
  • Cilj 17

Grad podno Marjana za nešto manje od tjedan dana postat će centar studentskog futsala i na Europskom sveučilišnom prvenstvu ugostiti preko 700 akreditiranih sudionika. Dok se u dvoranama na Gripama i Poljudu bruse posljednji detalji, kako bi sve spremno dočekalo ponajbolje futsalere i futsalerke, potpisan je ugovor o nastavku dugogodišnjeg uspješnog partnerstva između Splitskog sveučilišnog sportskog saveza i Studentskog zbora Sveučilišta u Splitu.

"Studentski zbor je uvijek tu za studente i sve što utječe na boljitak studentskog standarda i sporta. Tom niti vodiljom želimo biti i aktivni promotori zdravlja, aktivizma i svega što će studentima na našem Sveučilištu donijeti pozitivne promjene", istaknuo je na samom početku Jerko Šarić, predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Splitu.

Novi ugovor nije potpisan samo za nadolazeće Prvenstvo, kojemu je Zbor jedan od glavnih pokrovitelja, već i za suradnje tijekom nove akademske godine, među kojima se ističe UniSport Health. Ovim projektom studentima je omogućeno besplatno pohađanje rekreativnih sportskih programa, što potiče na kretanje i tjelesnu aktivnost, zdrave navike i rješavanje svakodnevnog stresa.

Uz glavne poruke studentskog zajedništva i podrške, Šarić nadodaje: "Sport je oduvijek jedan od ključnih segmenata studentskog standarda, a kao glavna zadaća Studentskog zbora ističe se briga o uvjetima i mogućnostima koje studiranje u njihovom gradu pruža. Prepoznali smo ovu manifestaciju kao važnu na našem Sveučilištu i za njegovu opću prepoznatljivost, a i popularizaciju studentskog zbora i njegovih aktivnosti."

Kvalitetna organizacija ovakve sportske manifestacije pridonijet će razvoju i popularnosti sveučilišnog sporta, a ujedno i sporta općenito, te će biti prilika za prezentiranje Sveučilišta u Splitu u jakoj međunarodnoj akademskoj zajednici kakva je European University Sports Association (EUSA).

U ime Splitskog sveučilišnog sportskog saveza, ovaj je ugovor potpisao predsjednik, Šime Veršić: "Zadovoljstvo nam je organizirati najveću sportsku manifestaciju u gradu Splitu ovoga ljeta. Riječ o 100 utakmica koje će se odigrati u samo tjedan dana. Zahvaljujem Studentskom zboru na potpori u svakom našem koraku na putu za boljitak studentskog standarda. Zajednička suradnja nikada nije razočarala, a vjerujemo da će godine pred nama dodatno oplemeniti ovu priču."

Osim toga, ova suradnja, kao i samo Prvenstvo, sljedeća je stepenica u kandidaturi za organizaciju Europskih sveučilišnih igara 2028. godine. Uz pomoć pokrovitelja, primarni cilj zasigurno će biti bolje ostvariv, a to je infrastrukturna ostavština u području studentskog standarda, poput rekonstrukcije starih te izgradnje novih smještajnih i sportskih objekata. Projekt EUG 2028. put je prema boljem i kvalitetnijem studentskom standardu.

Sve novostiSljedeća

Imate pitanje? Tu smo!