Zatvori
Sveučilište u Splitu podržava UN-ove ciljeve održivog razvoja
29.6.2022.
Poziv istraživačima Sveučilišta u Splitu na sudjelovanje u aktivnostima Europske noći istraživača

Proslavimo znanost zajedno na Europskoj noći istraživača i učinimo je središnjim mjestom susreta šire javnosti i znanstvenika! Pozivamo Vas da sudjelujete u ovogodišnjem programu Europske noći istraživača, te predložite aktivnost kojom biste predstavili svoj znanstveni i istraživački rad javnosti.

Europska noć istraživača nakon dvije godine stanke ponovno se održava u Hrvatskoj, već tradicionalno zadnjeg petka u rujnu. Potaknuti velikim interesom sugrađana za sudjelovanje na manifestaciji prethodnih godina, Sveučilište u Splitu, nastavlja s provedbom Europske noći istraživača, koja će se ove godine održati 30. rujna na frekventnim javnim lokacijama u centru grada Splita kako bismo zainteresirali i informirali što veći broj građana. Provedbom manifestacije nastoji se, na zabavan način, približiti istraživače, znanstvene institucije i nova otkrića javnosti, osvijestiti važan utjecaj koju znanost ima na svakodnevni život građana te potaknuti djecu i mlade na odabir karijera u znanosti.  

Aktivnost koju predlažete treba biti interaktivna, zanimljiva i razumljiva ciljnoj skupini po Vašem odabiru (djeca, mladi, šira javnost). Tema Europske noći istraživača je, u širem smislu, more i život uz more te razumijevanje odnosa ljudi i mora. Vašu aktivnost potrebno je uskladiti s temom Europske noći istraživača te se obavezno mora povezati s barem jednim od prioriteta programa Obzor Europa: zdravlje i borba protiv raka, prilagodba na klimatske promjene, zaštita oceana, zdravlje tla i hrane, zeleni gradovi.

Svaki voditelj može poslati prijedlog za provedbu najviše jedne aktivnosti, a predlažete ih popunjavanjem Obrasca najkasnije do 15. srpnja 2022. Europska noć istraživača glavna je aktivnost projekta "Reconnect science with the blue society" (Blue-connect), financiranog kroz Horizon Europe program, koji provodi Sveučilište u Splitu zajedno s 8 partnera iz obalnog dijela Hrvatske. Manifestacija se istovremeno održava u brojnim gradovima diljem Europe, a u Hrvatskoj se, osim u Splitu održava i u Dubrovniku, Zadru, Rijeci i Puli pod koordinacijom Sveučilišta u Splitu.

Sve novostiSljedeća

Imate pitanje? Tu smo!