Zatvori
Sveučilište u Splitu podržava UN-ove ciljeve održivog razvoja
18.12.2023.
Poziv znanstvenim menadžerima za ispunjavanje ankete projekta za priznavanje i profesionalizaciju profesije

Ciljevi

  • Cilj 17
Pozivamo vas da sudjelujete u anketi u okviru projekta RM Roadmap kako bi doprinijeli oblikovanju budućnosti znanstvenih menadžera u Europi kroz stvaranje okvira za priznavanje i profesionalizaciju profesije znanstvenih menadžera. Glavni cilj ankete je dobiti sveobuhvatnu sliku trenutne situacije znanstvenih menadžera diljem Europe. Termin “znanstveni menadžer” pokriva širok raspon stručnjaka na različitim profesionalnim razinama koji posjeduju specifično znanje.

Anketa uključuje pitanja vezana za vaš profil radnog mjesta, stečene vještine i kompetencije, karijerni put, kao i na vašu obuku, mobilnost i mogućnosti umrežavanja.

Anketa je ključna za oblikovanje vrijednih preporuka za profesionalizaciju profesije te će te ispunjavanjem ankete doprinijeti:
  • kreiranju sveobuhvatne definicije i terminologije koja uključuje stručne kategorije profesije znanstvenih menadžera
  • razvijanju okvira za razvoj karijere znanstvenih menadžera
  • izradi matrice vještina i kompetencija specifičnih za profesiju znanstvenih menadžera
  • uspostavljanju sveobuhvatnog programa osposobljavanja za buduće znanstvene menadžere. Anketa je anonimna i za ispunjavanje je potrebno 25 do 30 minuta. Anketi se može pristupiti na poveznici, a sudjelovati možete do 22. prosinca 2023. godine.
Rezultati istraživanja bit će objavljeni i u otvorenim izvješćima istraživanja, a po mogućnosti i u recenziranim znanstvenim publikacijama koje će uključivati karakterizaciju nacionalnih stručnih zajednica znanstvenih menadžera.

Ispunite anketu i doprinesite stvaranju okvira za priznavanje i profesionalizaciju profesije znanstvenih menadžera!
Sve novostiSljedeća

Imate pitanje? Tu smo!