Zatvori
Sveučilište u Splitu podržava UN-ove ciljeve održivog razvoja
10.6.2022.
Predstavljeni rezultati Erasmus+ MareMathics projekta Galerija slika
informal.jpg planetarij-1.jpg planetarij_2.jpg predavaonica_1.jpg predavaonica_2.jpg simulator.jpg

Ciljevi

  • Cilj 4

Na Pomorskom fakultetu Sveučilišta u Splitu pred više od dvadeset sudionika, djelatnika europskih sveučilišta, predstavljen je MareMathics, Erasmus + projekt koji se provodi u suradnji sa poljskim, estonskim i latvijskim partnerima, te profesorom Tonijem Milunom.

Kroz interaktivnu prezentaciju rezultata projekta i razvijenih materijala, pokazana je i primjena matematike u pomorstvu, pa dalje sve do navigacijske izobrazbe uz pomoć ''zvjezdanog neba'' Planetarija, ili do upravljanja brodovima na nautičkom simulatoru Pomorskog fakulteta.

Jedan od glavnih ciljeva projekta je razvoj digitalnih materijala namijenjenih stjecanju i uvježbavanju znanja iz matematike sa posebnom primjenom u odručju pomorstva. Osobito je zanimljivo što materijali vode studente od samih osnova lekcija iz matematike, pa sve do primjene, nudeći prezentacije, videa, kvizove, brojne primjere, itd., a sve u svrhu olakšavanja svladavanja gradiva za studente, pristupačnosti i prilagodljivosti gradiva mladim ljudima, a prvenstveno studentima pomorskih fakulteta.

Sudionici događanja će omogućiti da MareMathics materijali, dostupni na nekoliko jezika na stranici https://maremathics.pfst.hr/ , budu uskoro dostupni na još više od 10 sveučilišta diljem svijeta.

Sve novostiSljedeća

Imate pitanje? Tu smo!