Zatvori
Sveučilište u Splitu podržava UN-ove ciljeve održivog razvoja
24.5.2024.
Pridružite nam se na još jednom Znanstvenom espressu o budućnosti znanosti i tehnologije

Ciljevi

  • Cilj 4
  • Cilj 17
U ponedjeljak, 27. svibnja u 11 sati, u VIP salonu restorana „Kampus“, Cvite Fiskovića 3, održat će se panel rasprava Znanstveni espresso organizirana u suradnji s BlockSplitom.

Pridružite nam se u opuštenoj atmosferi uz šalicu kave i lagane zalogaje te poslušajte razgovor znanstvenika na temu Decentralizirana znanost (DeSci).
Na panelu će se raspravljati o budućnosti znanosti, decentraliziranoj tehnologiji i potencijalu transformacije Web3 u istraživanju i akademiji.

Stručnjaci koji će podijeliti svoja znanja i iskustva su:
Friederike Kleinfercher - suosnivačica i izvršna direktorica tvrtke blxb labs te zamjenica generalnog direktora Digitalne knjižnice Max Planck (MPDL). Kroz Odjel za digitalne laboratorije, Friederike služi zajednici MPG-a, koja broji 14.000 znanstvenika na 86 Max Planck instituta, osiguravajući stalni protok novih tehnologija za pružanje inovativnih i održivih usluga. Računalna je znanstvenica s više od petnaest godina iskustva u razvoju znanstvenih aplikacija i nadgledanju velikih softverskih projekata.

Leonie Raijmakers - izvorno akademik u području genetike i epidemiologije, Leonie je mnogo radila s (javnim) podacima različite složenosti i pristupačnosti. To se nastavilo kada je prešla na zdravstveno savjetovanje i radila za novonastale tvrtke u području javnog zdravstva koristeći LLM-ove. Godine 2023. pridružila se DeSci Labsu kako bi podržala stvaranje platforme za objavljivanje koja dijeli (i integrira) podatke i kod s istraživačkim publikacijama, za jednostavan, otvoren, provjerljiv, i kontinuiran (na blockchainu temeljen) pristup istraživanju u svim njegovim (digitalnim) oblicima.

Tomaso Aste - profesor znanosti o kompleksnosti na Odjelu za računalne znanosti na UCL-u. Kao fizičar, značajno je doprinio istraživanju analize složenih struktura, modeliranju financijskih sustava i strojnom učenju. Aktivno istražuje utjecaj tehnologija na društvo, a trenutno se fokusira na primjenu blockchain tehnologije izvan digitalnih valuta. Osnivač je i znanstveni direktor Centra za tehnologije lanca blokova na UCL-u te voditelj i osnivač Financijske računalne i analitičke grupe.

Boris Nachtsheim - profesor organske kemije na Sveučilištu u Bremenu i suosnivač OpenSci GmbH. Nakon što je 2006. godine završio studij kemije, 2009. godine započeo je doktorski studij iz organske kemije. Od 2015. godine Boris je redoviti profesor organske kemije na Sveučilištu u Bremenu. Osnovao je startup OpenSci GmbH 2023. godine, s ciljem inoviranja znanstvene scene pomoću AI i blockchain tehnologije. Tijekom godina, autor je više od 60 znanstvenih radova i pisao je brojne recenzije za znanstvene časopise.

Iskoristite ovu priliku da se informirate o najnovijim tehnološkim trendovima u znanosti i proširite svoje razumijevanje o tome kako će tehnologija oblikovati budućnost istraživanja.
Sve novostiSljedeća

Imate pitanje? Tu smo!