Zatvori
Sveučilište u Splitu podržava UN-ove ciljeve održivog razvoja
13.5.2022.
Prijave za Design+Science multidisciplinarnu ljetnu školu u Ljubljani

Ciljevi

  • Cilj 4
  • Cilj 11
  • Cilj 15

Design+Science multidisciplinarna ljetna škola na temu "Cohabitation (Suživot)" održat će se u Ljubljani od 11. do 15. srpnja 2022. , u organizaciji Akademije likovnih umjetnosti i dizajna Sveučilišta u Ljubljani, zajedno s Udrugom za kulturu i obrazovanje PiNA, Umjetničkom akademijom Sveučilišta u Splitu i Institutom Joanneum Sveučilišta primijenjenih znanosti Graz.

Ova multidisciplinarna ljetna škola promiče istraživanje i eksperimentiranje na raskrižju dizajna i različitih znanstvenih područja, predvođena renomiranim stručnjacima. Program uključuje radionice, gostujuća predavanja, obilaske i druge aktivnosti. Jedan od predavača bit će doc. dr.sc. Ivica Mitrović, predstojnik Odsjeka za dizajn vizualnih komunikacija UMAS-a.

U okviru ove Ljetne škole rad će se odvijati unutar multidisciplinarnih grupa, s polaznicima koji ne dolaze isključivo iz područja dizajna, već i iz srodnih područja, npr. arhitekture, suvremene umjetnosti, informatike, društvenih znanosti, prirodnih znanosti i slično, a namijenjena je studentima diplomskih studija i doktorandima te profesionalcima u ranim fazama karijere. Za studente Sveučilišta u Splitu ljetna škola je bsplatna, nakon postupka selekcije.

Prijave su otvorene do 1. lipnja. 2022., a više informacija: https://www.designscience.school/

Procjenjuje se da danas Zemlju naseljava 8,7 milijuna vrsta. Zbog imperativa napretka, izumiru jedna vrsta za drugom, čineći nas, ljude, dominantnom vrstom na planetu. U ovoj ljetnoj školi Design+Science istražit će se tri aspekta nove ljudske monokulture: odnosi unutar naše vrste i posljedice, posebno u područjima arhitekture i urbanog dizajna, ekološki utjecaj na naše interakcije s prirodom i drugim živim bićima, i konačno naša interakcija s tehnologijom i umjetnim sustavima. Ovdje smo da živimo zajedno, a ne samo da postojimo zajedno, zar ne?

Sve novostiSljedeća

Imate pitanje? Tu smo!