Zatvori
Sveučilište u Splitu podržava UN-ove ciljeve održivog razvoja
20.10.2022.
Prijave za Interakcije 2022 - edukativnu platformu Odsjeka za dizajn vizualnih komunikacija UMAS-a

Ciljevi

  • Cilj 4
  • Cilj 11

Nakon trogodišnje pauze i koordinacije projekta SpeculativeEdu, Interakcije - edukativna platforma na Odsjeku za dizajn vizualnih komunikacija Umjetničke akademije u Splitu, vraća se s novim aktivnostima koje  se iznova bave propitivanjem današnje dizajnerske prakse u lokalnom kontekstu, s lokalnim zajednicama, prema "zajedničkoj budućnosti".

Intezivno događanje u trajanju od 3 dana (24., 25. i 26. studenog), pod nazivom "Otpornost zajednice: Prema izgradnji zajedničke budućnosti" , bavit će se participativnim praksama zajednice u kontekstu izgradnje tj. spekulacija o budućnosti(ma).

"Interakcije 2022" ugostit će niz predavanja, mini radionica, seminara i razgovora namijenjenih studentima i profesionalcima na početku karijere, iz područja dizajna i povezanih praksi (od digitalnih tehnologija, suvremene umjetnosti, do psihologije i sociologije). Poziv za sudjelovanje otvoren je za sve one koji smatraju da mogu pridonijeti ovoj raspravi. Sve aktivnosti odvijat će se na Odsjeku za dizajn vizualnih komunikacija Umjetničke akademije, uz koordinaciju nastavnika Ivice Mitrovića i Olega Šurana. Sudjelovanje je besplatno za sve odabrane sudionike i sudionice. Rok za prijavu je do nedjelje 30. listopada (rezultati odabira do 4. studenog) na LINKU.

Gosti radionice su Dash N' Dem (Dash Macdonald i Demitrios Kargotis), dizajnerska "akcijska grupa" iz Velike Britanije, Ana Jeinić, nezavisna istraživačica u području arhitekture, edukatorica i kuratorica iz Austrije i Bosne i Hercegovine; i Sara Božanić  transmedijska dizajnerica, strateg i edukatorica iz Slovenije. Niz dodatnih gostiju bit će objavljen narednih dana.

Interakcije su neformalna edukacijska platforma na Odsjeku za dizajn vizualnih komunikacija Umjetničke akademije u Splitu, vezana za modul diplomskog studija (Interaktivni mediji), koja se bavi promišljanjem suvremene dizajnerske prakse. Nastala je kroz aktivnosti tijekom ljetne škole na Institutu za interakcije u Ivrei 2001. godine te kroz organizaciju međunarodne ljetne škole "Convivio – Communities in Transition" 2004. godine. Tijekom godina ugostila je niz gostiju, spomenimo samo neke od njih: James Auger, Tuur Van Balen, Nelly Ben Hayoun, Nicolas Nova, Liam Young, Noam Toran, Tobias Revell, Anab Jain, Demitrios Kargotis and Dash Macdonald (Dashndem), Michael Smyth, Steffen P. Walz, Chris Hand, Victor Vina, Erik Sandelin i Magnus Torstensson (Unsworn industries), Gordan Savičić, Martin Avila, Liam Healy, Dionysia Mylonaki i mnogi drugi.

Više informacija i prijave na LINKU (https://speculativeedu.eu/interakcije-2022-open-call/).

 

Sve novostiSljedeća

Imate pitanje? Tu smo!