Zatvori
Sveučilište u Splitu podržava UN-ove ciljeve održivog razvoja
28.4.2023.
Prijave za radionicu

Ciljevi

  • Cilj 3
  • Cilj 4

Anksioznost tj. tjeskoba je stanje koje se očituje osjećajem tjeskobe, ustrašenosti, straha sve do panike, uz psihomotornu (tjelesna) napetost i unutrašnji nemir, te postojanje osjećaja kao da će osoba "eksplodirati". Svi iskusimo anksioznost tijekom života. Ona se može javiti u različitim situacijama, ovisno o tome kako ih doživimo.
Na radionici će biti riječ o određivanju pojma anksioznosti i tipovima anksioznih poremećaja (panika, socijalna fobija, GAD, OCD). Moći ćete saznati više o simptomima, rasprostranjenosti, genetskim i biološkim faktorima u podlozi. Za kraj ćete se upoznati sa kognitivno-bihevioralnim tretmanom anksioznih poremećaja, ciljevima tretmana, tehnikama i evaluacijom.

Radionica će se održati 4. svibnja od 18 do 19.30 sati u učionici P3 na Filozofskom fakultetu Split (Poljička 35). Namijenjena je studentima i zaposlenicima Sveučilišta u Splitu. Zbog ograničenog broja sudionika obavezne su prijave na: https://forms.gle/uf2iz3PHuQaWmfaL7 .

Organizatori radionice su Centar za savjetovanje studenata Filozofskog fakulteta Split te Ured za upravljanje karijerama Sveučilišta u Splitu

Voditeljica radionice je Dina Klarić, zaposlena u Osnovnoj školi Sućidar u Splitu kao stručni suradnik - psihologinja savjetnica. Završila trogodišnju edukaciju iz Realitetne terapije, Grupnu superviziju psihosocijalnog rada, 3"O" – Obrazovanje o Ovisnosti, edukaciju Kreativnim aktivnostima kreiramo odgoj "Kako" temeljenim na NLP tehnikama, edukacijsku radionica iz Art terapije za stručnjake, Praktikume iz bihevioralno-kognitivnih terapija I i II, trenutno na superviziji iz BKT-a. volontira u Studentskom savjetovalištu pri Filozofskom fakultetu u Splitu, a odnedavno član Tima za krizne psihološke intervencije.

Sve novostiSljedeća

Imate pitanje? Tu smo!