Zatvori
Sveučilište u Splitu podržava UN-ove ciljeve održivog razvoja
20.6.2022.
Prijave za radionicu Galerija slika
fesb.jpg HR-HPC-CC-Gray-6_H.jpg

Ciljevi

  • Cilj 9

U organizaciji institucija članica Hrvatskog centra kompetencija za HPC, Centra za napredno računanje i modeliranje, Sveučilišta u Rijeci (CNRM, https://cnrm.uniri.hr/hr/) i Tehničkog fakulteta Sveučilišta u Rijeci (RITEH, http://www.riteh.uniri.hr/) uz tehničku podršku Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Splitu, u okviru projekta "EuroCC - National Competence Centres in the Framework of EuroHPC", u petak 8. srpnja s početkom u 11 sati na FESB-u će se održati live radionica "Korištenje superračunala Bura".

Voditelji/predavači na radionici su prof. dr. sc. Lado Kranjčević, Gordan Janeš i Ante Sikirica sa RITEH-a/CNRM-a. Radionica je koncipirana od 30 min predavanja i praktičnog dijela (hands-on) u trajanju od 90 min. Radionica će upoznati polaznike sa superračunalom Bura Centra za napredno računanje i modeliranje, Sveučilišta u Rijeci, s njegovim mogućnostima i načinima korištenja, te mogućnostima dobivanja pristupa za korištenje Bura klastera. Dio materijala za radionicu dostupan je na poveznici https://gitlab.com/sikirica_a/radionica.

Ukoliko u svojim istraživanjima i radu imate potrebe za velikim računalnim resursima za izgradnju i korištenje računalno zahtjevnih simulacija i modela, za analizu velikih količina podataka i/ili vizualizaciju podataka i rezultata, u područjima poput genetike, kemije, dinamike fluida, astronomije, tržišta dionica, elektromagnetizma, … ova radionica je za vas!

Superračunalo Bura ima hibridnu računalnu arhitekturu koja se sastoji od grozda od 288 računalnih čvorova s dva procesora Xeon E5 po čvoru s ukupno 6912 procesorskih jezgri, 18 TB memorije i 95 TB diskovnog prostora, četiri heterogena čvora koji uz dva procesora Xeon E5 imaju dva grafička procesora opće namjene NVIDIA Tesla K40, te dva SMP (Shared-Memory Parallelism) čvora s velikom količinom dijeljene memorije s 16 procesora Xeon E7 s ukupno 256 fizičkih jezgri, 6 TB memorije i 245 TB lokalnog prostora za pohranu. Pristup Buri osiguran je preko dva čvora bazirana na Xeon E5 arhitekturi koja se ujedno koriste za kompajliranje i instalaciju softvera. Superračunalo pogoni Red Hat Enterprise Linux 7 i Slurm Workload Manager.

Molimo Vas da do 4. srpnja do kraja dana na poveznici https://tinyurl.com/59ej3vnu iskažete svoj interes za sudjelovanje na radionici unosom imena, prezimena, naziva institucije i e-pošte.

Na radionici mogu sudjelovati istraživači, nastavnici i zaposlenici znanstveno-istraživačkih i visokoobrazovnih institucija, te partneri iz industrije i javnog sektora, uključujući doktorante i studente, a broja polaznika je ograničen.

Za sve dodatne informacije možete se javiti na eurocc@fesb.hr.

Sve novostiSljedeća

Imate pitanje? Tu smo!