Zatvori
Sveučilište u Splitu podržava UN-ove ciljeve održivog razvoja
7.9.2023.
Prijave za radionicu Galerija slika
fesb.jpg HR-HPC-CC-Gray-6_V.jpg thumbnail_HR-HPC-CC-Gray-6_H.jpg

Ciljevi

  • Cilj 4
  • Cilj 9
  • Cilj 17

U sklopu projekta EuroCC2 (National Competence Centers in Framework of EuroHPC Phase 2) Srce (https://www.srce.unizg.hr/) u suradnji s FESB-om (https://www.fesb.unist.hr/) organizira jednodnevnu praktičnu radionicu "Pristup i korištenje resursa Supek i Vrančić" o novim računalnim resursima na raspolaganju akademskoj zajednici.

Radionica će se održat u utorak 26. rujna 2023. s početkom u 9 sati, na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu, Ruđera Boškovića 32 u laboratoriju B420.

Radionica je namijenjena svima koji imaju potrebe za naprednim računalnim resursima u:

· izradi istraživačkog rada,

· izradi završnog rada ili disertacije ili

· provođenju praktične nastave

Besplatna je za sve polaznike, a namijenjena je svim sadašnjim i budućim korisnicima usluge Napredno računanje. Predviđeno trajanje radionice je 4 sata, a broj sudionika je ograničen na 24.

U okviru ove radionice sudionici će se upoznati s prijavom, pristupom i radom na superračunalu "Supek" i resursu za napredno računanje u oblaku "Vrančić". Radionicu vodi Emir Imamagić, predstojnik Sektora za napredno računanje u Srcu.

Preduvjeti za sudjelovanje na radionici su posjedovanje elektroničkog identiteta u sustavu AAI@EduHr i osnovno poznavanje rada s operacijskim sustavom Linux.

Na radionicu se možete prijaviti putem linka: https://www.srce.unizg.hr/radionica-pristup-i-koristenje-resursa-supek-i-vrancic-na-fesb-u-u-splitu/tue-09262023-0900-tue

Za sve dodatne informacije možete se javiti na eurocc@fesb.hr.

Sve novostiSljedeća

Imate pitanje? Tu smo!