Zatvori
Sveučilište u Splitu podržava UN-ove ciljeve održivog razvoja
14.4.2023.
Prijave za radionicu 'Problem solving'

Ciljevi

  • Cilj 3
  • Cilj 8

U radionici 'Problem solving' upoznat ćete se sa najučinkovitijom strategijom rješavanja problema i donošenja odluka. Tehnika rješavanja problema jedna je od najučinkovitijih načina kako pronaći rješenje u situacijama kada osjećamo da smo zapeli, da se ne snalazimo ili imamo osjećaj da ništa ne možemo napraviti. Takve situacije mogu uzrokovati nesigurnost, teže suočavanje sa svakodnevnim situacijama, smanjiti samopouzdanje i samopoštovanje, ali i utjecati na razvoj depresije, anksioznosti i/ili drugih teškoća mentalnog zdravlja. Problem solving tehnika je jedan od načina kako da dobijemo novu perspektivu na situaciju te iznjedrimo neka rješenja koja nam do sada nisu padala na pamet. Organizatori radionice su Centar za savjetovanje studenata Filozofskog fakulteta Split te Ured za upravljanje karijerama i Centar za cjeloživotno obrazovanje Sveučilišta u Splitu.

Radionica će se održati 20. travnja od 18 do 19.30 sati u učionici P3 na Filozofskom fakultetu u Splitu, Poljička 35. Radionica se održava u sklopu 17. tjedna cjeloživotnog učenja te je besplatna i otvorena za javnost. Zbog ograničenog broja sudionika obavezne su prijave https://forms.gle/su8CHeNjerCdF5mu8.

Voditeljica radionice je Marijana Petrić Maršić, diplomirana psihologinja s dugogodišnjim iskustvom rada u sustavu odgoja i obrazovanja. Nakon različitih edukacija (realitetna terapija, savjetodavne vještine, rard sa asocijativnim kartama, medijacija...) započela je sa edukacijom iz kognitivno.biheviralne terapije koju privodi kraju. Primarni profesionalni interes je savjetodavni/psihoterapijski rad sa mladima i odraslima te radionički rad s mladima.

 

Sve novostiSljedeća

Imate pitanje? Tu smo!