Zatvori
Sveučilište u Splitu podržava UN-ove ciljeve održivog razvoja
6.12.2023.
Proslavljen Dan Umjetničke akademije u Splitu Galerija slika
IMG_3476.JPG IMG_3488.JPG IMG_3495.JPG IMG_3499.JPG IMG_3506.JPG IMG_3530.JPG IMG_3534.JPG IMG_3538.JPG IMG_3562.JPG IMG_3564.JPG IMG_3569.JPG

Ciljevi

  • Cilj 4
  • Cilj 11
Svečanom sjednicom Akademijskog vijeća u srijedu, 6. prosinca, proslavljen je 26. rođendan Umjetničke akademije u Splitu u prostorima na tvrđavi Gripe. Svečanosti su uz dekanicu dr. sc. izv. prof. art. Mionu Milišu i prodekane red. prof. art. Maroja Brčića, doc. art. Filipa Rogošića, izv. prof. art. Sinišu Bizjaka, doc. art. Marka Zupana i red. prof. art. Viktora Popovića, članove vijeća, profesore, studente i djelatnike nazočili i prof. dr. sc. Dragan Ljutić, rektor Sveučilišta u Splitu i prof. dr. sc. Nikša Jajac, prorektor za infrastrukturu.

Čestitavši Akademiji ovaj važan jubilej, rektor Ljutić je naglasio važnost umjetnosti kako na Sveučilištu, tako i za život Splita i Dalmacije. Osvrnuo se i na infrastrukturna ulaganja, posebice uzevši u obzir uređenje prostora u Teslinoj ulici u koje bi se po dovršetku, zajedno s Kineziološkim fakultetom, trebao preseliti i dio Umjetničke akademije. 

Dekanica Miliša je s ponosom istaknula kako je na Akademiji 120 zaposlenih u umjetničkom području, a od početka djelovanja UMAS-a izdano je više od tisuću diploma, što je zapravo prava snaga ove visokoobrazovne ustanove.
- Izazov rada na nekoliko lokacija je svakodnevnica zaposlenika ove ustanove, no svi izričito volimo svoj posao, ponosni smo na rezultate koje postižu naši studenti, a posebno nas veseli kada radimo svi skupa -  poručila je dekanica Miliša. Istaknula je nekoliko važnih projekata i manifestacija u kojima su sudjelovali kako profesori, tako i studenti Akademije, primjerice na nedavno održanoj Reviji UMAS 2023, natjecateljskoj manifestaciji studentskog kratkog filma odsjeka za Film i video tražilo se mjesto više pa će se dogodine Revija održati u HNK Split. Film Špurijus, redatelja Luke Eterovića, osvojio je sve tri nagrade na Reviji te je prikazan i na Danu Akademije.

Također, u glazbeno-scenskom programu nastupile su studentice Umjetničke akademije u Splitu: Doroteja Hegeduš na flauti, Martina Šendo na klaviru izvevši izbor iz ciklusa Bilitis Clauda Debussya, dok su recitacije pjesama Pierra Louÿsa izvele Danica Katunarić, Katarina Lekić i Petra Krolo.

 
Sve novostiSljedeća

Imate pitanje? Tu smo!