Zatvori
Sveučilište u Splitu podržava UN-ove ciljeve održivog razvoja
29.2.2024.
Prvi maskenbal u povijesti opravdao očekivanja Galerija slika
maskenbal_Kampus, foto Jakov Matić 1.jpeg maskenbal_Kampus, foto Jakov Matić 2.jpeg maskenbal_Kampus, foto Jakov Matić.jpeg
Restoran "Kampus" mjesto je najzanimljivijih studentskih događaja u Hrvatskoj. Jedan od takvih je i "Semafor party pod maskama", koji se održao u utorak, 13. veljače, i to prvi put u povijesti Sveučilišta u Splitu, koje slavi 50 godina postojanja. Studenti su bili kreativni u izboru svojih maski, tako da smo u restoranu zatekli od ovčica, bauštelki i bogatih šeika pa sve do uprljane WC školjke, muhe, čudnovatih gmazova i LEGO figurica.

Kreativnost maski i ne čudi jer je Studentski zbor Sveučilišta u Splitu odlučio najbolje nagraditi putovanjem za dvije osobe u jedan od gradova SEA-EU alijanse. Destinacije su atraktivne. Malta, Španjolska, Italija i Portugal samo su neke od mogućih zemalja posjeta.
- Prezadovoljni smo odazivom studenta i možemo pohvaliti njihovu kreativnost i njihove maske. Nadamo se da ćemo imati više ovakvih događaja u budućnosti - rekao je Jerko Šarić, predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Splitu, koji je, uz Studentski centar u Splitu i Sveučilište u Splitu, organizirao ovu lijepu večer. Za vrhunsku zabavu bili su zaduženi Mokarski tamburaši i DJ.

Ono što ovaj maskenbal čini drugačijim njegov je semaforski karakter. Svaki je posjetitelj na ulazu dobio boju narukvice sukladno trenutnom ljubavnom statusu. Zelena narukvica znači slobodan, žuta kompliciran status veze, a crvena zauzet pa su možda ove večeri slobodni studenti pronašli partnera za današnje Valentinovo.
- Nagrada mi je najmanje važna. Došla sam se proveseliti i lijepo zabaviti - rekla nam je Patricija Zelić, studentica KTF-a. Mihaela s Ekonomskog fakulteta ipak je imala druge namjere.

- Došla sam se dobro zabaviti i možda pronaći svoju srodnu dušu.
Glasanje za najbolju masku održava se na Instagram profilu Studentskog centra Split i traje do 29. veljače, a trenutno su najviše glasova prikupile maske WC školjke i muhe, LEGO figurica i čudnovatih gmazova.

Piše: Matej Sunara
Foto: Jakov Matić
Sve novostiSljedeća

Imate pitanje? Tu smo!