Zatvori
Sveučilište u Splitu podržava UN-ove ciljeve održivog razvoja
4.2.2023.
Prvi rođendan frekvencije Radio Kampusa 104.1 MHz!

Ciljevi

  • Cilj 11

Prije godinu dana volonteri Radio Kampusa su prvi put u eteru pozdravili studente, djelatnike Sveučilišta, građane i građanke grada Splita! Vrijeme je proletjelo i nakon mnogo rada, ideja, energije, rješavanja problema, pregovora i suradnji sa ponosom u subotu, 4. veljače 2023. slavimo prvi rođendan naše frekvencije 104.1 MHz!

Rođendan je odlična prilika za predstaviti rad volontera i djelatnika ove male, ali razigrane medijske redakcije. Nemoguće je reći točan broj studenata i suradnika koji su prošli kroz našu redakciju. No, uglavnom nas je oko 25. Slušateljstvo možda nije upoznato da cijeli program rade volonteri: uređuju emisije, vode program uživo, pronalaze goste, snimaju reportaže, osmišljavaju jinglove. To su uglavnom studenti koji uz obveze na fakultetima i studentske poslove nalaze vrijeme da dio strasti i ljubavi prema mikrofonu poklone Radio Kampusu tj. slušateljima. Na tome im neizmjerno hvala!

U programu trenutno emitiramo 15 emisija, informativne, edukativne, zabavne i glazbene. U programu serviramo 0 posto politike, a glavni nam je cilj promocija znanosti, glazbe i umjetnosti. Za sada nam se čini kako slušatelji nemaju baš ništa protiv!

Tjedno nam u studio dolaze barem tri gosta u jutarnjem programu. Predstavljamo studentske udruge, mlade iz zajednice, aktiviste, projekte pojedinaca ili jednostavno upoznajemo pojedinog profesora. U proteklih smo nekoliko mjeseci realizirali vrhunske suradnje sa ostalim udrugama mladih u Splitu, bilo da se radi o suradnjama na emisiji, planovima za zajedničke projekte, natječajima ili jednostavno zamjeni kadrova. Povezivanje u zajednici i networking smatramo vrlo važnom strategijom i svakako ćemo i dalje u to ulagati golemu energiju i strast.

Naš novi glazbeni urednik proveo je stotine sati preslušavajući glazbu i složio glazbene liste za koje svakodnevno primamo pohvale. Obećavamo da naš glazbeni standard neće padati te da ćemo pozivati i podržavati studentske bendove i glazbenike i dati im prostor za njihove pjesme.

Najveći uspjeh je svakako selidba u novoopremljeni prostor u sjevernom tornju splitskog Kampusa, na prvom katu. Rad na vrhunskoj opremi i uvjetima nije uvjet za odličan program, ali olakšava rad. Oživio je i naš stream/on -line radio, pa Kampus možete slušati svuda prema vlastitim željama. Otvaranjem Studija Komunikacija i mediji dobili smo i nove volonterske snage, a u tijeku je priprema ozbiljnijeg angažmana studenata kako bi u potpunosti savladali znanja i vještine radijskog novinarstva.

Radio Kampus je najmlađa (kadrovski i starosno) radio postaja u Dalmaciji, ali sigurni smo – i najposebnija. Znamo da će se za naš program itekako još čuti, kao i za naše voditelje. Konačno, zahvaljujemo Sveučilištu koje je prepoznalo važnost postojanja studentskog radija u Splitu kao i svim pojedincima i kolektivima koji su pomogli u radu RK u prvoj godini postojanja. No zahvalni smo i svemu što nam je stajalo na putu i na trenutke otežalo realizaciju ideja – njihovim svladavanjem smo naučili mnogo toga!

Šaljite nam glazbene želje, pišite nam na Instagram profilu, posjetite nas i postanite dio volonterskog kolektiva kao voditelj na Radio Kampusu. Vrata su vam uvijek otvorena!

U ime cijele ekipe RK, uz naš slogan #adiosvemustostedosadaslusali pozdravljamo sve slušatelje i pratitelje!

Glavna urednica RK Vesna Vujević

Sve novostiSljedeća

Imate pitanje? Tu smo!