Zatvori
Sveučilište u Splitu podržava UN-ove ciljeve održivog razvoja
31.5.2023.
Radionica u Lonjskom polju – POZIV NA SUDJELOVANJE Galerija slika
radionica_ig.png thumbnail_OF_Lonja_feature.jpg

U sklopu diskurzivnog programa Hrvatskog paviljona na 18. međunarodnoj izložbi arhitekture – La Biennale di Venezia, objavljen je poziv za sudjelovanje na radionici u Lonjskom polju pod vodstvom međunarodnog kolektiva Open Forest Collective. Radionica se održava od 19. do 23. srpnja, a rok za prijavu je do 12. lipnja.

Radionica uključuje trodnevno performativno istraživanje divljine Lonjskog polja, s fokusom na promatranja kompleksnih odnosa između vrsta koje oblikuju ekologiju močvare. Sudionici će eksperimentirati s promatranjem i bilježenjem otvorenih, višeosjetilnih i spontanih odnosa koji se odvijaju izvan granica ljudske kontrole. Eksperimentirat će s različitim performativnim i spekulativnim istraživačkim praksama, uključujući hodanje, slušanje, pripovijedanje i dr. Zajednički rezultati putovanja močvarama Lonje bit će prikazani u sklopu predstavljanja Hrvatskog paviljona na Venecijanskom arhitektonskom bijenalu.

Radionica je namijenjena studentima diplomskih i poslijediplomskih studija, istraživačima i mladim praktikantima koji se bave kreativnim praksama u područjima umjetnosti, dizajn, digitalne tehnologije, psihologija, društvenih i prirodnih znanosti. Radionica će se održati na engleskom jeziku. Sudjelovanje na radionici je besplatno. Smještaj i hranu također osiguravaju organizatori. Maksimalan broj sudionika je ograničen na 20.

Open Forest Collective (https://openforest.care) multidisciplinarna je grupa kreativnih praktičara i istraživača koji se bave šumama i podacima o šumama. Trenutačni članovi Kolektiva su Andrea Botero, Markéta Dolejšová, Jaz Hee-jeong Choi i Chewie. Radionicu Lonja vodit će osobno Markéta i Jaz. Domaćini tijekom radionice bit će Mia Roth Čerina i Tonči Čerina (kustosi hrvatskog predstavljanja na Biennalu) i Ivica Mitrović s Umjetničke akademije u Splitu (kustos diskurzivnog programa).

Prijava te ostali detalji i informacije su dostupni na linku: https://www.sameasiteverwas.hr/feral-drifting-with-lonja-wetlands-call-for-participation/

Sve novostiSljedeća

Imate pitanje? Tu smo!