Zatvori
Sveučilište u Splitu podržava UN-ove ciljeve održivog razvoja
3.12.2021.
Revijalna utakmica između predstavnika Sveučilišta u Splitu i Ustanove DES u povodu obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom

Uoči današnjeg obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, u dvorani na Kampusu odigrala revijalna utakmica između predstavnika Sveučilišta u Splitu i DES-a, ustanove za zapošljavanje, rad i profesionalnu rehabilitaciju osoba s invaliditetom Split. Ovaj događaj je za cilj imao podizanje svijesti o važnosti bavljenja tjelesnom aktivnošću kod osoba s tjelesnim nedostacima. Ova hvale vrijedna akcija je primjer koju bi trebalo nastaviti u budućnosti, ne samo u sportu, nego i na ostalim područjima društvenog života.

Naime, UNICEF-ova nova statistička analiza invaliditeta navodi da u svijetu ima 240 miliona djece sa smetnjama u razvoju, doznajemo s portala unicef.org. Danas, na Međunarodni dan osoba sa invaliditetom, slavimo doprinos i potencijal sve djece sa smetnjama u razvoju. Kako iz unicef-a poručuju, moramo ih vidjeti, uračunati i uključiti!

Sve novostiSljedeća

Imate pitanje? Tu smo!