Kultura i umjetnost

Izložba „Kabinet kurioziteta“ akademske slikarice Ane Marije Botteri u Sveučilišnoj galeriji

Otvaranje izložbe „Kabinet kurioziteta“ akademske slikarice Ane Marije Botteri održat će se u utorak, 9. studenoga, s početkom u 19 sati u Sveučilišnoj  galeriji, Ruđera Boškovića 31, Split.

Izložbu će, u društvu autorice, predstaviti kustos izložbe Ivor Igrec.

Ana Marija Botteri svojim Kabinetom kurioziteta otvara vlastiti prostor unutar Galerije prepun rabljenih predmeta koji su dobili novu dimenziju. Oslikavanjem daje im novi život kroz vizije svojeg likovnog svijeta. U ovo doba korone u dobrovoljnoj samoizolaciji, autorica koristiti odbačeno, pa tako predmet poput minijaturne kartonske kutijice za nju predstavlja vrijednu slikarsku podlogu, a atelje i namještaj postaju svojevrsna osobna kazališna scenografija. 

Izložba je realizirana dijelom uz potporu Grada Splita i Ministarstva kulture i medija RH, a ostaje otvorena do 25. studenoga 2021.

Radujemo se vašem dolasku! Molimo sve posjetitelje da se pridržavaju svih mjera i preporuka Nacionalnog stožera te da prilikom dolaska u Sveučilišnu galeriju nose zaštitne maske i da se drže propisane fizičke udaljenosti.

 

Vezani dokumenti