Search
Hoteljerstvo i gastronomija

Preddiplomski sveučilišni studij "Hotelijerstvo i gastronomija" u Makarskoj

Preddiplomski sveučilišni studij Hotelijerstvo i gastronomija novi je studijski program u obrazovnoj ponudi Sveučilišta u Splitu. Studij traje šest semestara, a u prvu godinu studija će se upisati 30 studenata. S obzirom na svoje iznimne hotelske u ugostiteljske potencijale, kao i činjenicu da je stručna praksa sastavni i obvezni dio studijskog programa, već je u početnoj ideji odlučeno da se studij izvodi u Makarskoj.

Zahvaljujući uravnoteženom odnosu teorijske i praktične nastave, interdisciplinarnom pristupu te angažmanu vrsnih predavača i mentora, program je u stanju pružiti visoko stručna znanja za samostalan rad na različitim mjestima u hotelijerstvu i ugostiteljstvu. Na temelju znanja stečenih na ovom studiju moguće je također pokrenuti vlastiti posao, odnosno postati poduzetnik u malim obiteljskim poduzećima.

Studenti nakon završetka ovog studija, s obzirom na udio teorije u ukupnom programu, mogu nastaviti studij na diplomskom studiju Hotelijerstva i gastronomije kojega će u međuvremenu pokrenuti Sveučilište u Splitu ili na drugom srodnom studiju ovog ili nekog drugog sveučilišta. Završetkom diplomskog studija studentima se otvara velika mogućnost da se u budućnosti okušaju na različitim menadžerski mjestima u ugostiteljstvu, hotelskoj industriji te javnom sektoru koji je u uskoj vezi s ovim djelatnostima.

Preddiplomski sveučilišni studij Hotelijerstvo i gastronomija moderni je studij, koncipiran po uzoru na najbolje studije ove vrste u svijetu. Namijenjen je prije svega mladima koji se ne boje izazova kakvima obiluje hotelijerstvo i ugostiteljstvo kao svjetski prosperitetna djelatnost. Osobito se ovaj studij predlaže onima koji žele svoje znanje i svoje sposobnosti potvrđivati i usavršavati diljem svijeta.

Natječaj za Rektorovu nagradu Sveučilišta u Splitu u akademskoj godini 2021./2022.

Natječaj za Rektorovu nagradu Sveučilišta u Splitu u akademskoj godini 2021./2022.

Raspisuje se natječaj za dodjelu Rektorove nagrade studentu pojedincu, skupini studenata, studentskom zboru, studentskoj udruzi ili drugoj studentskoj organizaciji Sveučilišta u Splitu u akademskoj godini 2021./2022., a za postignuća u akademskoj godini 2020./2021. (uključujući i bivše studente sukladno članku 1. stavku 2. Pravilnika).

Tekst natječaja s pripadajućim obrascima nalazi se u prilogu ove obavijesti.

 

Pročitaj više
Odluka o dodjeli stipendija Sveučilišta u Splitu za akademsku godinu 2021./2022.

Odluka o dodjeli stipendija Sveučilišta u Splitu za akademsku godinu 2021./2022.

Povjerenstvo za dodjelu Stipendije Sveučilišta u Splitu, u postupku koji je pokrenut Natječajem Sveučilišta u Splitu za dodjelu Stipendije za akademsku godinu 2021./2022. od 8. veljače 2022. godine, donijelo je Odluku o dodjeli stipendija Sveučilišta u Splitu za akademsku godinu 2021./2022.

Dodjeljuje se Stipendija Sveučilišta u Splitu za akademsku godinu 2021./2022. natjecateljima koji su odvojeni i označeni zelenom bojom na rang listama, koje su sastavni dio Odluke te se nalaze u prilogu ove obavijesti. 

Mole se dobitnici da se jave u Ured za nastavu Jasminki Petko, tel: 021 558-259, e-mail: jpetko@unist.hr ili Silviji Rančić, tel: 021 558-213, e-mail:  silvija.rancic@unist.hr od 12 do 14 sati.

O načinu i terminu potpisivanja ugovora dobitnici će biti naknadno obaviješteni.

Više informacija možete pronaći na https://www.unist.hr/novosti/odluka-o-dodjeli-stipendija-sveucilista-u-splitu-za-akademsku-godinu20212022

Pročitaj više
Naputak za studentske referade vezano za postupak izdavanja dokumentacije potrebne za prijavu na Natječaj za stipendije Sveučilišta u Splitu u akademskoj godini 2021./2022.

Naputak za studentske referade vezano za postupak izdavanja dokumentacije potrebne za prijavu na Natječaj za stipendije Sveučilišta u Splitu u akademskoj godini 2021./2022.

Poštovane kolegice i kolege,

  1. Prijave na Natječaj za dodjelu stipendija se mogu podnijeti i elektroničkim putem u elektroničkom obliku istovremeno i na službene adrese elektroničkih pošta studentskih referada sastavnica/samostalnih studija i na službene adrese elektroničkih pošta sastavnica/samostalnih studija (s naznakom za studentsku referadu), a isključivo u elektroničkom obliku s kvalificiranim elektroničkim potpisima podnositelja (za prijavu i sve druge obrasce). Nakon toga, sastavnica/samostalni studij ispunjava odgovarajuću potvrdu, potpisuje je kvalificiranim elektroničkim potpisom i pečatila kvalificiranim elektroničkim pečatom (ako ima sve tehničke pretpostavke), ili se potpisuje vlastoručnim potpisom i pečatila klasičnim pečatom, a u oba slučaja sve ono što je poslao student te svoju potpisanu i pečatiranu potvrdu sastavnica/samostalni studij šalje na adresu elektroničke pošte protokol@unist.hr, s time da je sastavnica/samostalni studij koja je potvrdu potpisala i pečatila ručno, dužna odmah dostaviti Sveučilištu i izvornik potvrde (u fizičkom obliku).

 

2. Prosjek ocjena koji se upisuje u obrazac K2 je težinski i treba biti zaokružen na tri decimale. Prosjek se odnosi na sve prethodne godine studija, ponderiran prema broju ostvarenih ECTS.

Ako se radi o 2. godini diplomskog studija navodi se samo jedan prosjek za preddiplomski i diplomski studij i to prema formuli:

Prosjek ocjena na preddiplomskom x broj ostvarenih ECTS na preddiplomskom + prosjek ocjena na diplomskom x ECTS na diplomskom

Ukupni broj ECTS (preddipl+dipl)

                                         Npr. :  4,65 x 182+4,94 x 60 /242 =4,72

 

  1. Za studente prve godine (Obrazac K1).  Ukupan broj bodova temeljem kojih je ostvareno pravo upisa (sadržava u sebi sve elemente: ostvarenog rezultata sa državne mature + posebna dostignuća+.....).
  2. Nije potrebno ovjeravati dokumentaciju kod javnog bilježnika.
  3. Obrasci za 1. i 2. Kategoriju  su ujedno Prijava za natječaj za stipendije.

 

S poštovanjem.

 

                                                                                                         Voditeljica ureda za nastavu

                                                                                                                     Gabrijela Budimir  

Pročitaj više
Dobitnici Rektorove nagrade u akademskoj godini 2020./2021.

Dobitnici Rektorove nagrade u akademskoj godini 2020./2021.

Temeljem odredbi Pravilnika o Rektorovoj nagradi, Odluke o raspisivanju Natječaja te prijedloga Povjerenstva za dodjelu Rektorove nagrade, rektor Sveučilišta u Splitu prof. dr. sc. Dragan Ljutić donio je Odluku o dobitnicima Rektorove nagrade  u akademskoj godini 2020./2021., a za postignuća u akademskoj godini 2019./2020.   

Odluka se nalazi u prilogu obavijesti.

Mole se dobitnici Rektorovih nagrada da osobno dostave IBAN svog žiro računa Silviji Rančić u Službu za nastavu, Ruđera Boškovića 31, 5. kat.

Svečana dodjela Rektorovih nagrada će se održati u ponedjeljak, 14. lipnja u 12 sati u velikom amfiteatru Medicinskog fakulteta, Šoltanska 2.  Pozivamo dobitnike pojedinačnih nagrada da svi prisustvuju svečanosti, dok dobitnike skupnih nagrada, zbog epidemioloških mjera i ograničenog broja mjesta u dvorani, molimo da odaberu jednog predstavnika da nazoči svečanosti (ukoliko su dobitnici iste nagrade s različitih sastavnica, može doći po jedan predstavnik sa svake). 

Također, molimo potvrdu dolaska kolegici Silviji Rančić na mail: silvija.rancic@unist.hr do petka, 11. lipnja.

Čestitke svim dobitnicima Rektorove nagrade, kao i svim studentima koji su se prijavili na natječaj.

Pročitaj više