Predsjednica Grabar Kitarović i rektor Anđelinović održali sastanak

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović i rektor Sveučilišta u Splitu prof. dr. sc. Šimun Anđelinović u ponedjeljak, 10. kolovoza, održali su sastanak u privremenom Uredu Predsjednice u prostorijama Splitsko-dalmatinske županije.

 

Na sastanku se razgovaralo o problemima akademske zajednice, ali i o načinima unaprijeđenja i ojačavanja procesa koji će doprinijeti boljitku naše zemlje. Rektor Anđelinović je predsjednicu Grabar Kitarović izvijestio o uspješno završenoj ljetnoj školi Projekta postakademskog zapošljavanja. Predsjednica je podržala Projekt i obećala posjetiti Sveučilište u Splitu u rujnu, kada će se, u sklopu Projekta, održati burza stipendija na kojoj će se spajati studenti s predstavnicima tvrtki koje će ih stipendirati.

 

- Prigovori studenata u anketama, u kojima su izražavali nedostatak praktičnog rada, nisu prošli neopaženo. Na nekim sastavnicama Sveučilišta praksa je bila u potpunosti zanemarena, stoga ćemo zs studente kroz nastavne baze uvesti dodatan praktični rad, u trajanju od 15 dana - rekao je rektor Anđelinović te nadodao kako Sveučilište u Splitu ima sve veći broj nastavnih baza, među kojima su od nedavno Grad Split i Splitsko-dalmatinska županija.

 

U svom privremenom uredu u Splitu, predsjednica Kolinda Grabar Kitarović održala je sastanke sa predstavnicima županije predvođenima županom Zlatkom Ževrnjom, mons. dr. Marinom Barišićem i gradonačelnikom Splita Ivom Baldasarom.