Potpisani ugovori o pohađanju Programa postakademskog zapošljavanja

Studenti Sveučilišta u Splitu jučer su potpisali Ugovor o pohađanju edukacijskog programa postakademskog zapošljavanja i stjecanja upravljačkih prava, čime su regulirane međusobne obveze i prava između Sveučilišta i Polaznika Programa. Riječ je o devet studenata koji su nakon selekcije i prve ljetne škole odlučili nastaviti edukaciju.

Studenti se obvezuju da će ispunjati sve svoje obveze na upisanom studiju, kao i obveze utvrđene Programom, sudjelovat će u burzi stipendija i mentora, izraditi poslovni plan te ga s mentorom braniti pred Tehnološkim vijećem, a Sveučilište će za studente osigurati izvođenje Programa bez naknade.

Pokretači Programa postakademskog zapošljavanja su Sveučilište u Splitu i Sveučilište u Zagrebu, uz potporu i suradnju Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske, u čijoj programskoj orijentaciji je povezivanje gospodarstva sa znanošću i nastavom, kao i davanje važnosti stjecanju vještina upravljanja i donošenja odluka.
Polazeći od svoje uloge i pozicije izvora znanja koje prenosi na mlade naraštaje, Sveučilište, u svrhu pokretanja cjelokupne kulturne, društvene i gospodarske aktivnosti Republike Hrvatske, jača izobrazbu studenata u području njihovih upravljačkih sposobnosti te samostalnog i brzog donošenja odluka kao temeljima modernog poduzetništva.