Grad Trogir se uključio u Projekt postakademskog zapošljavanja

Gradonačelnik Grada Trogira Ante Stipčić  i rektor Sveučilišta u Splitu prof. dr. sc. Šimun Anđelinović u petak, 13. studenog, potpisali su Ugovor o suradnji i realizaciji programa postakademskog zapošljavanja i stjecanja upravljačkih sposobnosti studenata Sveučilišta u Splitu. Svečanost potpisivanja održana je u sklopu sjednice gradskog vijeća održane prigodom obilježavanja Dana Grada Trogira.

- Želimo ojačati suradnju s našim Sveučilištem, a inicijativa za potpisivanje Sporazuma o realizaciji programa postakademskog zapošljavanja došla je iz redova mladih ljudi, odnosno Savjeta mladih grada Trogira koje je vrlo aktivno. Ovo je stoga upravo poklon njima - kazao je gradonačelnik Stipčić. 

Zajednički interes svih dionika Projekta je, kako je kazao rektor Anđelinović, omogućavanje studentima polaznicima programa razvoj njihovih inovativnih ideja, poduzetničkih projekata kao i njihova primjena u znanosti, umjetnosti i gospodarstvu; podizanje razine zapošljivosti studenata te osnivanje na znanju zasnovanih gospodarskih subjekata.
 - Ulaganjem u mlade ljude povezujemo ih s njihovom lokalnom zajednicom i nadamo se da ćemo ovim i sličnim projektima spriječiti odlazak mladog, obrazovanog kadra u inozemstvo - poručio je rektor.


U cilju razvijanja intenzivnije poslovne suradnje i  partnerskih odnosa putem realizacije Programa postakademskog zapošljavanja, Grad Trogir će sudjelovati u stipendiranju studenata polaznika Programa i u organizaciji burze mentora zajedno sa Sveučilištem u Splitu. Isto tako planski će rekonstruirati gospodarstvo tako da se zasniva na inovacijama i znanju, koji će proizaći iz ovog Programa te će poticati gospodarstvenike sa sjedištem u Trogiru na sudjelovanje u ovom Programu.