Ministar poduzetništva i obrta Darko Horvat potpisao Ugovor o suradnji i realizaciji Programa postakademskog zapošljavanja

Ministar poduzetništva i obrta Darko Horvat potpisao Ugovor o suradnji i realizaciji Programa postakademskog zapošljavanja

Predsjednik Vlade Tihomir Orešković, u petak, 6. svibnja, posjetio je Kampus Sveučilišta u Splitu te se sastao s Upravom Sveučilišta i rektorom prof. dr. sc. Šimunom Anđelinovićem. U nazočnosti predsjednika Vlade, ministar poduzetništva i obrta Darko Horvat potpisao je s rektorom Anđelinovićem Ugovor o suradnji i realizaciji Programa postakademskog zapošljavanja i stjecanja upravljačkih sposobnosti studenata Sveučilišta u Splitu. Programom se potiče dodatno financiranje i uključivanje Sveučilišta u izradu programa za nezaposlene, potiče programe cjeloživotnog učenja i zapošljavanja, plansko rekonstruiranje gospodarstva zasnovanog na inovacijama i znanju, potiču se pametne specijalizacije i objedinjuju sve potrebne gospodarske informacije te se opremaju info-pultovi na Sveučilištu.

"Onu logiku po kojoj mladi kažu 'završit ću fakultet, pa ću se onda zaposliti', treba promijeniti i na vrijeme osmisliti svoje zapošljavanje. Naravno, to ne može sam student, već u to treba biti uključen cijeli sustav", rekao je rektor Anđelinović i izrazio zadovoljstvo što taj program podržava Ministarstvo poduzetništva.

Edukacijom možemo smanjiti rizik od propadanja budućih tvrtki koje su zasnovane na znanju, a sveučilišta upravo to posjeduju te suradnja između ministarstava i sveučilišta može dovesti do zapošljavanja "temeljenog na pameti, a ne na zastarjelim tehnologijama", kazao je rektor. Također je poručio kako nove tehnologije i ideje Hrvatsku mogu voditi naprijed, treba dozvoliti svim pametnim idejama da dođu do izražaja i svima koji imaju intelektualnu i poduzetničku snagu da dođu do realizacije.