Program postakademskog zapošljavanja predstavljen na Danu karijera FESB-a

U okviru Dana Fakulteta elektrotehnike strojarstva i brodogradnje,  u četvrtak, 16. lipnja, održan je Dan karijera za studente ove sastavnice Sveučilišta u Splitu na kojem su se predstavile brojne tvrtke, primjerice : Brodosplit, AD Plastik, AdriaWinch, Navalis, Cemex, HR Cloud, Extension Engine, Ericsson Nikola Tesla, Siemens…
 
Isto tako, prof. dr. sc. Šimun Anđelinović, rektor Sveučilišta u Splitu, prezentirao je Program postakademskog zapošljavanja studenata i  stjecanja upravljačkih sposobnosti.

Program postakademskog zapošljavanja i stjecanja upravljačkih sposobnosti studenata predstavlja interdisciplinaran pristup u stvaranju, selektiranju i praćenju mladih poduzetnika koji započinje prilikom upisa studenata na Sveučilište. 

Program će razvijati njihove upravljačke sposobnosti i interdisciplinarne vještine za samostalno vođenje gospodarskih subjekata, uz potporu sustava aktivnog mentoriranja, informatičkog rada i internacionalizacije iskustava. Program je osmišljen s ciljem pružanja studentima svih potrebnih znanja, vještina i sposobnosti, nužnih za aktivno djelovanje u procesu zapošljavanja/samozapošljavanja nakon završenog studija i stjecanja diplome.

Uz detalje o samom Programu, studenti su upoznati da će uskoro biti raspisan Natječaj za upis  2. generacije studenata u Program u akademskoj godini 2015./2016.