Zatvori
Sveučilište u Splitu podržava UN-ove ciljeve održivog razvoja
12.5.2022.
Sve je spremno za jubilarno 20. izdanje Međunarodne veslačke regate Sveti Duje! Galerija slika
AL1A6510.JPG AL1A6512.JPG AL1A6516.JPG AL1A6518.JPG AL1A6522.JPG AL1A6526.JPG AL1A6530.JPG AL1A6538.JPG AL1A6549.JPG AL1A6556.JPG AL1A6569.JPG AL1A6571.JPG AL1A6575.JPG AL1A6583.JPG AL1A6588.JPG AL1A6590.JPG AL1A6602.JPG AL1A6608.JPG AL1A6613.JPG

Ciljevi

  • Cilj 4
  • Cilj 17

Na konferenciji za medije, u svečanoj atmosferi Galerije Meštrović, najavljeno je jubilarno 20. izdanje Međunarodne regate Sveti Duje. U 'starom ruhu' u kakvom je znamo, regatom će se u petak na spinutskom veslačkom polju u sveučilišnoj utrci, natjecati studentice i studenti s čak 25 europskih sveučilišta, dok će centralna pozornica biti splitska Riva, gdje će vesla ukrstiti legende Oxforda, Cambridgea i Splita.

Pored sportskog dijela, na ovogodišnjoj regati očekuje nas i poslovni aspekt. Na drugom meetup-u "Sports shaping careers - Lessons from the boat" slavni gosti regate, bivši vrhunski veslači, a danas uspješni inženjeri u McLarenu, investitori u tech i energetskom sektoru te direktori investicija, okupljenima će podijeliti svoje tajne uspjeha u oba svijeta - sportskom i poslovnom.

Okupljenim medijima obratili su se prorektor Sveučilišta u Splitu prof.dr.sc. Tomislav Kilić, predsjednik HVK Gusar Ivica Botica, voditelj službe za društvene djelatnosti Grada Splita Mario Negotić, direktorica poslovne komunikacije OTP banke Silvija Bareša te naše veslačke legende Luka Grubor i Nikša Skelin.

Regatu je sa zadovoljstvom najavio legendarni Luka Grubor, koji će u subotu poslovno odijelo privremeno zamijeniti s onim veslačkim:

– Nakon dvije godine, ove godine smo stvarno zadovoljni i ponosni da u Splitu imamo ne samo najbolje posade Oxforda i Cambridge-a ikada, već po prvi put i pune osmerce ženskih ekipa istih sveučilišta. Pored toga, rivalstvu na Spinutu pridružilo se još jedno britansko sveučilište Imperial College, koji su europski studentski prvaci u osmercu uz brojne druge domaće i strane ekipe. Uz sportski aspekt, na drugom meetupu "Sports shaping careers - Lessons from the boat" istražujemo poveznicu vrhunskog sporta i raznolikih karijera alumni zajednice koja je veslala u Splitu. Na ovogodišnjem programu govorit će Tom Stallard, srebrni olimpijac iz Bejinga, inženjer utrke McLaren F1 tima, koji je između dvije Grand Prix utrke pronašao vremena za splitske studente i tech scenu.

Proslavljeni splitski olimpijac i predsjednik Veslačkog saveza Dalmacije Nikša Skelin, najavio je nikad jaču Utrku Legendi na splitskoj Rivi koja uvijek okupi brojne gledatelje.

– Ove godine zaista imamo jaku konkurenciju, iako moram priznati da ni prijašnjih godina nije bila lagana. Ukrstit ćemo vesla protiv svježih snaga koji su prošle godine bili na vrhuncu svoje karijere na Olimpijskim igrama u Tokiju. Pokušat ćemo skupit još nešto snage u nogama da se možemo dostojno suprotstaviti. Ništa ne mogu obećati jer je veslanje takav sport da uvijek daš sve od sebe, ali rezultat ne ovisi samo o tebi. Nećemo im propustiti da se tako lako domognu naslova. Novost je i da ćemo na Rivi uz Legende imati i sveučilišni okršaj između domaćina Splita i Sveučilišta u Zagrebu, a ne sumnjam da će gledatelja na Rivi biti samo da nas posluži sunčano vrijeme.

Legende hrvatskog i britanskog veslanja na Rivi, nikad jače sveučilišne postave i edukativno-poslovni meetup na Spinutu. Dođite i proslavite s nama 20. rođendan Međunarodne regate Sveti Duje, događaj koji se zaista nigdje drugdje na svijetu ne može vidjeti – pozivaju organizatori ove regate.

Izvor: UNISPORT SPLIT

Sve novostiSljedeća

Imate pitanje? Tu smo!