Zatvori
Sveučilište u Splitu podržava UN-ove ciljeve održivog razvoja
13.2.2024.
Svečana dodjela Nagrade za znanost Sveučilišta u Splitu za 2023. godinu Galerija slika
IMG_4337.JPG IMG_4360.JPG IMG_4363.JPG IMG_4369.JPG IMG_4381.JPG IMG_4392.JPG IMG_4400.JPG IMG_4407.JPG IMG_4410.JPG IMG_4418.JPG IMG_4423.JPG IMG_4426.JPG IMG_4431.JPG IMG_4434.JPG IMG_4436.JPG IMG_4439.JPG IMG_4443.JPG IMG_4446.JPG IMG_4450.JPG IMG_4452.JPG IMG_4456.JPG IMG_4459.JPG IMG_4461.JPG IMG_4466.JPG IMG_4468.JPG IMG_4471.JPG IMG_4474.JPG IMG_4476.JPG IMG_4479.JPG IMG_4483.JPG IMG_4491.JPG IMG_4499.JPG IMG_4510_.JPG

Ciljevi

  • Cilj 8
  • Cilj 9
Svečana dodjela Nagrade za znanost Sveučilišta u Splitu za 2023. godinu najproduktivnijim znanstvenicima čiji je rad značajno pridonio vidljivosti i prepoznatljivosti našeg Sveučilišta, kako na europskom tako i na svjetskom nivou, održana je u utorak, 13. veljače u vijećnici Rektorata. 

Ukupno je nagrađeno 20 znanstvenika koji su odabrani na način da je sukladno znanstvenoj produktivnosti u 2022. godini trenutno zaposlenih znanstvenika na Sveučilištu u Splitu, Sveučilišna knjižnica napravila rang liste sa znanstvenim radovima indeksiranim u WoSCC i Scopus bazama podataka prema znanstvenim područjima kao temelj za dodjelu Nagrade za znanost za 2023. godinu. Uzimani su u obzir radovi s afilijacijom Sveučilišta u Splitu. Senat Sveučilišta u Splitu usvojio je listu na sjednici održanoj 13. prosinca 2023. godine.

Uz prof. dr. sc. Dragana Ljutića, rektora Sveučilišta u Splitu, prorektora prof. dr. sc. Bosiljke Britvić Vetme, prof. dr. sc. Nikole Koceić-Bilana, prof. dr. sc. Igora Jerkovića i prof. dr. sc. Nikše Jajca, svečanosti su nazočili i prof. dr. sc. Ivica Puljak, gradonačelnik Grada Splita, Stipe Čogelja, zamjenik splitsko-dalmatinskog župana, pročelnica Ureda rektora Ivana Pletković, voditeljica Odjela za financijsko poslovanje i računovodstvo Jelena Hrga, čelnici sastavnica našeg Sveučilišta, prodekani, obitelji, prijatelji i kolege današnjih laureata.

U svom obraćanju rektor Ljutić je čestitao kolegama na priznanju istaknuvši kako su to zaslužili publiciranjem svojih znanstvenih radova, a ujedno su pridonijeli i dobrim rezultatima Sveučilišta na međunarodnim znanstvenim ljestvicama.
- Mi, kao uostalom i druga sveučilišta, uvijek radimo na tome da budemo što bolji, prvenstveno zbog studenata. Naime, bez obzira koliko kroz znanost doprinosimo boljem razumijevanju svijeta i istini, ipak su studenti ti kojima posvećujemo vrijeme i koje nastojimo naučiti jasnim pravilima igre, isto takvim kriterijima i postignuću istine - kazao je rektor Ljutić naglasivši kako je dodjela Nagrada za znanost poseban dan za splitsko sveučilište, ali i za našu državu.

Prisutnima su se obratili i gradonačelnik Puljak i zamjenik župana Čogelja, dok je u ime nagrađenih zahvalio prof. dr. sc. Dragan Poljak s FESB-a.
Za izvrstan glazbeni program svečanosti zaslužan je student 2. godine Umjetničke akademije Sveučilišta u Splitu Viktor Galuf - violina, dok je svečanost moderirala Rita Aničić, studentica studija Komunikacija i mediji.

U PODRUČJU BIOMEDICINE I ZDRAVSTVA nagrađeni su:
prof. dr. sc. Ana Marušić s Medicinskog fakulteta
izv. prof. dr. sc. Natalija Filipović s Medicinskog fakulteta, 
izv. prof. dr. sc. Joško Božić s Medicinskog fakulteta 

U PODRUČJU BIOTEHNIČKIH ZNANOSTI nagrađena je :
prof. dr. sc. Vida Šimat sa Sveučilišnog odjela za studije mora  

U INTERDISCIPLINARNOM PODRUČJU nagrađena je:
prof. dr. sc. Vlasta Bonačić-Koutecký sa Sveučilišta u Splitu

U PODRUČJU PRIRODNIH ZNANOSTI nagrađeni su:
izv. prof. dr. sc. Ante Prkić s Kemijsko-tehnološkog fakulteta
Izv. prof. dr. sc. Jadranka Šepić s Prirodoslovno-matematičkog fakulteta

U PODRUČJU TEHNIČKIH ZNANOSTI nagrađeni su:
prof. dr. sc. Dragan Poljak s Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje
prof. dr. sc. Sandro Nižetić s Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje
prof. dr. sc. Željana Nikolić s Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije
izv. prof. dr. sc. Joško Šoda s Pomorskog fakulteta

U PODRUČJU DRUŠTVENIH ZNANOSTI nagrađeni su:
prof. dr. sc. Damir Sekulić s Kineziološkog fakulteta
prof. dr. sc. Dario Miočević s Ekonomskog fakulteta 
izv. prof. dr. sc. Ivan Peronja s Pomorskog fakulteta

U HUMANISTIČKOM PODRUČJU nagrađeni su:
prof. dr. sc. Ivan Bodrožić s Katoličkog bogoslovnog fakulteta 
izv. prof. dr. sc. Brian Daniel Willems s Filozofskog fakulteta  

U KATEGORIJI MLADI ZNANSTVENICI  nagrađeni su:
dr. sc. Josip Vrdoljak s Medicinskog fakulteta
dr. sc. Barbara Gilić Škugor s Kineziološkog fakulteta
dr. sc. Josip Guć s Filozofskog fakulteta
Mia Dželalija s Prirodoslovno-matematičkog fakulteta
Sve novostiSljedeća

Imate pitanje? Tu smo!