Zatvori
Sveučilište u Splitu podržava UN-ove ciljeve održivog razvoja
16.9.2022.
Svečana promocija diplomiranih studenata studija Medicine na engleskom jeziku! Galerija slika
IMG_5629.JPG IMG_5643.JPG IMG_5646.JPG IMG_5648.JPG IMG_5664.JPG IMG_5674.JPG IMG_5700.JPG IMG_5738.JPG IMG_5748.JPG IMG_5771.JPG IMG_5782.JPG

Ciljevi

  • Cilj 4

Svečana promocija diplomiranih studenata studija Medicine na engleskom jeziku održana je u petak 16. rujna u velikom amfiteatru Medicinskoga fakulteta u Splitu. Titulu doktorice, odnosno doktora medicine nakon šestogodišnjeg studija steklo je 41 studenata koji su na splitsko sveučilište došli iz raznih krajeva svijeta, a zanimljivost ove promocije što je riječ i o prvoj generaciji diplomiranih studenata iz Njemačke koji su se obrazovali u Splitu u okviru suradnje Medicinskog fakulteta u Splitu i Medicinske škole REGIOMED iz Bavarske.

Uz promotore i domaćine ove svečanosti prof. dr. sc. Antu Tonkića, dekana Medicinskog fakulteta i prodekane izv. prof. dr. sc. Ivana Galića, prof. dr. sc. Katarinu Vukojević i prof. dr. sc. Darka Moduna, nazočili su i prof. dr. sc. Tomislav Kilić, prorektor Sveučilišta u Splitu, prof. dr. sc. Zoran Đogaš, nekadašnji dekan Medicinskog fakulteta, prof. dr. sc. Dragan Primorac, predsjednik Upravnog vijeća bolnice Sveta Katarina, prof. dr. Johannes Brachmann, direktor Medicinske škole REGIOMED, ustanove s kojom Medicinski fakultet u Splitu ima dugogodišnju uspješnu suradnju, Tomislav Đonlić, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport Splitsko-dalmatinske županije, Slavko Žaja, predstavnik Grada Splita, doc. dr. sc. Željka Karin, ravnateljica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo te brojni drugi uzvanici.

Promovente su u svojim govorima pozdravili dekan Tonkić, profesor Primorac, koji je bio i jedan od inicijatora suradnje s Klinikama REGIOMED te prof. Brachmann, čestitavši njima i njihovim obiteljima na postignutom uspjehu.

- Ovo je poseban trenutak kada slavimo akademska postignuća jedne generacije, čestitam vam na uspjehu što ste završili zahtjevan studijski program. Iako je naš Fakultet relativno mlad, već je značajno prepoznat kako u zemlji, tako i inozemstvu – kazao je dekan Tonkić dodavši kako tome pridonose i njihovi kolege koji rade u prestižnim klinikama kako diljem SAD-a, tako i u Europskoj uniji. Posebno se osvrnuo na uspješnu suradnju s REGIOMED Klinikama, kazavši kako su u proteklih 6 godina suradnje postignuti brojni važni ciljevi.

Prof. Brachmann se prisjetio samih početaka suradnje koja je započela 2016. godine, istaknuvši kako su uz poslovne odnose izgradili i prijateljstva. Poručio je promoventima da primijene stečeno znanje na dobrobit svojih pacijenata, koji će im zasigurno pokloniti svoje povjerenje. Profesor Primorac se zahvalio svima koji su tijekom godina doveli do toga da danas ovi mladi ljudi u najboljem svjetlu predstavljaju Fakultet, ali i Sveučilište u Splitu, diljem svijeta. Nekadašnjim studentima je poručio da budućnost pripada onima koji imaju velike snove.

- Imate veliku priliku postati lideri, no bez obzira čime se bavili u životu, nikada nemojte zaboraviti Split, odnosno ovaj Fakultet i Sveučilište – zaključio je prof. Primorac.

Svojim kolegama su se emotivnim govorima obratili Chiara Klusmeier i Fritz Muller, prisjetivši se sretnih trenutaka tijekom studija, zahvalili su svojim obiteljima, a na poseban način i Fakultetu, odnosno profesorima koji su im bili stalna podrška na putu ka diplomi, a u nekim trenucima su im bili i više od toga.

Sve novostiSljedeća

Imate pitanje? Tu smo!